آینده بازار آهن در 1400

بازارآهن

با دقت به گفته های یکی از کارشناسان قسمت آهن و فولاد صورتی که کمی بیشتر از ۴ سال تا رسیدن به موقع تحقق اهداف مشخص شده در دور دست ۱۴۰۴ صنعت فولاد کشورمان باقی مانده که بعضی اخبار ناشی از کمبودهایی در این صنعت برای دسترسی به اهداف مشخص شده دارد.
امیرحسین کاوه، کارشناس صنعت فولاد و دبیر سابق انجمن تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در گفتگو با خبرنگاران اعتقاد دارد صنعت فولاد ایران دراین  سال‌ها جریان رو به افزایشی را در قسمت بالادست و میانی زنجیره داشته است ولی در هرحال به رغم همه ی تلاش و کوشش های انجام شده دلیل نبود و یا اجرا نشدن مداوم برنامه‌های نظارت شده، گویا برای تحقق ۵۵ میلیون تن فولاد در آینده ۱۴۰۴ با کمبودهایی مواجه هستیم که احتیاج به سرمایه گذاری بسیاری دارد. کاوه در این عرصه اصرار کرد: طبق آخرین گزارش‌های اعلام شده و بررسی کارشناسی برای تحقق اهداف مشخص شده چیزی قریب به ۱۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی زنجیره فولاد احتیاج است که از مسئله تامین سنگ آهن، گندله، حیطه آهن اسفنجی، فولاد سازی و مخصوصا موضوع زیرساختی مثل حمل و نقل ریلی، آب، برق، گاز و تجهیزات معدنی است.
این کارشناس صنعت فولاد همچنین گفت: البته موضوعاتی مانند جانمایی‌های نامطلوب و به وجود آوردن کارخانجات فولاد در منطقه های خشک و مرکزی کشور، چالش تامین آب مورد احتیاج، کم بودن یا دسترسی نداشتن به بعضی ماشین آلات حیطه های تولیدی، زیاد بودن مخارج تعمیرات و ... از دیگر مسئله های این قسمت است که باید برای آنها برنامه‌ریزی عقلانی و دقیقی داشته باشیم.کاوه ادامه داد: برای نمونه در قسمت سنگ آهن که نخستین قدم تولید فولاد است احتیاج به تقریبا ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن داریم که درحال حاضر تقریبا ۹۰ میلیون تن تولید ثبت شده و حتی با در نظرگرفتن طرح‌های تولیدی آینده بازهم کارشناسان اصرار دارند بیشتر از ۳۰ میلیون تن کمبود همچنان در این باره وجود دارد. 
مدیرعامل گروه صنعتی سدید اعتقاد دارد رفع کردن این مسئله حتما با دقت به بهره برداری از ذخایر مطلوب کشور، احتیاج به کشف های تازه و سرمایه گذاری مطلوب را می‌طلبد و گویا با اجرای موارد بالا احتیاجی به واردات سنگ آهن نیست. کاوه درخصوص مسئله های حمل و نقلی در تحقق اهداف مشخص شده نیز به خبرنگاران گفت: در خصوص مسئله حمل و نقل اصولا باید به دو نکته دقت خصوص داشته باشیم که یکی تحقق اهداف دور دست ۱۴۰۴ در صنعت فولاد است و دیگری مرتبط به صنایع پایین دستی که می‌تواند ارزش افزوده زیادی برای اقتصاد ایران به پیشکش آورد.
برچسبها:لوله و پروفیل


منتشر شده در سه شنبه، ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ۰۸:۵۶