به نقل از روابط عمومی انجمن نورد کاران فولادی ایران، زیاد بودن نرخ شمش فولادی در بورس کالا و توقعات افتی از نرخ ها به علت کاهش قیمت ارز علت افت درخواست شمش و مقاطع فولادی در خرید و فروش هفته سوم آبان ماه بود.از اول آبان ماه بر خلاف قول هایی که داده شده بود نرخ پایه شمش و میلگرد در بورس کالا از بازار پیشی گرفت که با انتقاد انجمن نورد کاران فولادی ایران همراه بود و بر خلاف اینکه از هفته قبل در نخست میلگرد و سپس در این هفته نرخ پایه شمش افت داده شد اما به علت شکست نرخی شمش فولاد در بورس کالا در مقایسه به بازار از طرف نورد کاران مورد استقبال قرار نگرفت. خرید وفروش های این هفته به علت حاکم بودن توقعات درباره افت قیمت ارز سبب شد تا خریداران با ملاحظه بیشتری شروع به خرید کرده و در نهایت هم خرید و فروش شمش فولادی و هم میلگرد با درخواست بسیاری روبه رو نشد. این در صورتیست که تقاضای نورد کاران این است که با افت نرخ پایه شمش و به همراه آن مقاطع فولادی این محصولات با نرخی مطلوب به دست مصرف کننده اصلی برسد.
این در صورتیست که بعضی با سفسطه در چنین وضعیتی در حال سود کردن از وضعیت به نفع خود بوده و منتظر زمانی برای طرح هدف های خود هستند و کم بودن درخواست در برابر شمش فولادی را متاثر از رفع شدن احتیاج هاینورد کاران عنوان کرده و متقاضی صادرات فولاد خام هستند.با بازرسی صورت های مالی فولاد سازانی که در سامانه کدال بارگذاری شده نرخ تمام شده آنها ( کمتر از ۴ هزار تومان در هر کیلو ) بوده و با قیمت های فروش فاصله زیادی داشته و در وضعیتی که نورد کاران در تامین مواد اولیه خود مانده بودند، بهره های نجومی می برند و اکنون که اجبار به تامین مواد اولیه بازارداخل شده اند به هر شیوه ای برای فرار از این وضعیت پناه می آورند . ولی نکته اینجاست که چرا بورس کالا در چنین وضعیتی اجاره نمی دهد تا نرخ های پایه فولاد هم قدم بازار صورت حقیقی خود را نشان دهد و افت یابد و حتی در مقابل افت نرخ ها استقامت نیز دارد به صورتیکه به نورد کاران مجوز رشد حجم عرضه را نمی دهد.
روز سه شنبه در بورس کالای ایران ۱۴۰ هزار تن شمش فولادی عرضه شد که از این مقدار ۱۳۸ هزار تن بیلت و بلوم مورد احتیاج نورد کاران بود و در برابر ۷۷ هزار و ۶۰۰ تن درخواست مطرح شد که در نتیجه ۷۱ هزار و ۱۰۰ تن شمش فولادی در نرخ پایه ۹ هزار و ۷۷۷ تومان خرید و فروش شد . همچنین چهارشنبه نیز ۱۵۳ هزار و ۹۷۸ تن مقاطع فولادی در بورس کالا عرضه شد که از این مقدار ۱۱۰ هزار و ۵۵۹ تن مرتبط به میلگرد بود و در برابر ۱۸ هزار و ۸۳۲ تن درخواست وجود داشت که در پایان نیز ۴ هزار و ۷۳۰ تن میلگرد با نرخ پایه مورد خرید و فروش قرار گرفت.
برچسبها:میلگرد