افت محدودیت صادرات فولاد

به گزارش آهن آپ ، افت محدودیت های صادراتی فرآورده های بالادستی چرخه فولاد گامی برای  تهیه منافع همه  قسمت های این چرخه است اما دولت هم بابد برای ایجاد ارزش افزوده زیادتر برای کشور، بسته به انتقال صادرات فرآورده های فولادی به حلقه های پایین دست چرخه فولاد شروع کند. صادرات فرآورده های بالادستی چرخه فولاد مانند سنگ آهن، کنسانتره و گندله از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت با کمبود هایی مواجه بوده و همینطور برای این فرآورده ها عوارض تقریباً سنگینی ایجاد شده است. به این شکل که صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله تا هفته قبل فقط محدود به انواعی از این فرآورده ها بود که مورد نیاز بخش  های فولادی داخلی نمی باشد.
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت خطاب به مدیر کل دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی، بخشنامه ای در تاریخ ۲۷ دی ماه ۹۹ ارسال کرد که بر طبق آن قرار شد بخشنامه های پیشین  مربوط با کمبود صادرات سنگ آهن، گندله و کنسانتره باطل شود و بر طبق بخشنامه ارسال شده از طرف رضا رحمانی، وزیر قبلی صنعت، معدن و تجارت، صادرات این فرآورده ها تنها منوط به صدور مجوز از سوی مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت باشد.
تولیدکنندگان فرآوررده های معدنی چرخه فولاد، با وجود تداوم داشتن اعمال عوارض صادراتی ۲۵ درصدی، از این به بعد قادرند با آسودگی خاطر زیادتری به صادرات محصولاتشان بپردازند؛ در صورتی است که تاکید شده است که دولت باید در شیوه نامه تنظیم عرضه و درخواست چرخه فولاد، سیاست صادرات فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر را بگیرد و در همین راستا، می شود اینگونه فکر کرد  که مصوبه اخیر دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت به شکلی مخالف با سیاست های صادراتی شیوه نامه فولادی اخیر دولت می باشد.
از سوی دیگر، حلقه های پایین تر چرخه فولاد مخصوصاً  فولادسازان که با استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت داخلی شروع به تولید شمش، تختال و ورق فولادی می کنند، با باطل شدن محدودیت های انجام  شده برای صادرات فرآورده های بالادستی این چرخه  در وضعیتی که مواد اولیه لازم آنها با برطرف کردن محدودیت های صادراتی سنگ آهن برطرف نشود، دچار زیان های سنگینی خواهند شد.
در ارتباط با بخشنامه تازه وزارت صمت برای افت محدودیت صادراتی فرآورده های بالادستی چرخه فولاد، حجت الاسلام و المسلمین سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد:  حلقه های گوناگون چرخه  فولاد با فقدان محدودیت های صادراتی قسمت های گوناگون این چرخه، از منفعت های یکسانی برخوردار می شوند اما چون سنگ آهن، کنسانتره و گندله در شروع چرخه است و از مواد اولیه شمش و مقطع ها حساب می شود، صادرات آن برای کشور همراه با ارزش افزوده نخواهد بود.
وی اضافه کرد: می بایست برای جابجایی صادرات فرآورده های فولادی به بخش های پایین دست این چرخه  که دارای ارزش افزوده بیشتری هستند کارهایی از طرف دولتمردان و سیاست گذاران حیطه فولاد صورت گیرد تا به وسیله افزایش ضریب اشتغال در صنعت فولاد، حجم تولید فرآورده های فولادی در کشور هم رشد یابد. 
حسینی‌کیا در خاتمه  تاکید کرد: هم اکنون تولید سالیانه فولاد در کشورمان نزدیک ۳۰ میلیون تن و مصرف آن میان ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن است؛ به این معنی که ایران احتیاجی به بیش از ۵۰ درصد تولیدات فولادی ندارد و در این وضعیت، طبیعتا تمایل به صادرات در تولیدکنندگان رشد می کند؛ اما برای این که صادراتمان آشکار باشد و از تخلفات و رانت‌های پنهان و آشکار خودداری شود، دولت باید با استفاده از رگولاتوری سامانه بهین‌یاب و سامانه جامع تجارت، با روش‌های موثر صادرات محصولات فولادی را ساماندهی کند می بایست نظاره گر ثبات در بازار فولاد باشیم.

 

برچسب ها:آهن آپ


منتشر شده در سه شنبه، ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ ۰۹:۵۰