محمدمهدی بحرالعلوم درباره تأثیرات قیمتگذاری دستوری بر صنعت فولاد بیان کرد: هم اکنون عواملی همچون کمبود بودجه ، وضعیت نامناسب تحریمها و ساختار ناقص اقتصادی و مدیریتی میتواند باعث پایدار شدن رشد قیمتها شود. از طرفی، دولت در حوزه فولادی از مسکن به عنوان بخشی از اهرم قیمتگذاری استفاده میکند.
عضو هیأت علمی گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این پرسش که رکود بخش مسکن با بازار فولاد چه میکند؟ گفت: صادرات صنعت فولاد کشور در زمان رکود مسکن جایگزین واردات میشود و معمولا در این زمان شاهد کاهش قیمت چشمگیری نخواهیم بود. از طرفی افزایش فروش محصولات نیز بستگی به میزان تقاضا برای خرید آهن دارد به نحوی که اگر بخش مسکن پیشرفتی نداشته باشد، بازار فروش آهن کاملا از آن متاثر شده و در نتیجه فروش، کمتر خواهد شد.
بحرالعلوم با اشاره به موانع صنعت فولاد در شرایط فعلی، تصریح کرد: در حال حاضر رویدادهای بینالمللی و داخلی همچون ورود فولاد دامپینگ روسیه به کشور، قطعی برق صنایع در فصل تابستان، مالیاتها، افزایش هزینههای انسانی، تحریم، کاهش تقاضای ناشی از رکود بخش مسکن از پراهمیتترین موانعی هستند که باعث قطع امید تولیدکنندگان فولاد شده است.