حمیدرضا رستگار، مدیر اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران از حدس و گمان نگه داری هفت میلیون تن محصولات فولادی در انبارها در امسال خبر داد و افزود: براساس آمار رسمی، در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری بیشتر از ۲۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید شده که از این عدد تقریبا ۵٫۵ میلیون صادرات انجام گرفته و براساس بررسی های ما ۸ میلیون تن هم مصرف حقیقی درون کشور بوده است. از این دو آمار میتوان نتیجه گرفت که درحال حاضر ۷ میلیون تن محصولات فولادی در انبارها نگه داری شده است.
مسعود شکوری، رئیس اتحادیه آهن فروشان استان زنجان نیز مثل همتای تهرانی خود دلیل مهم افزایش محسوس مصرف ظاهری فولاد در کشور برطبق گزارش اخیر انجمن فولاد را نگه داری شدن محصولات فولادی در انبارها دانست و گفت: بعضی فروشندگان آهن در سطح کشور با خرید بیشتر از مقدار محصولات فولادی، به امید این که نرخها جریان رشدی خواهد داشت، این محصولات را دپو کردهاند.
او با اصرار بر افت بسیار مصرف حقیقی محصولات فولادی در فصل سرد سال افزود: درحال حاضر به دلیل سردی هوا در منطقه های شمال و شمال غرب کشور، ساخت وساز در کسادی است و آهن و فولاد در این منطقه مصرف نمیشود و معمولا در بقیه شهرستانها هم مصرف فولاد به دست کم ممکن رسیده است.
رئیس اتحادیه آهن فروشان استان زنجان در ادامه اصرار کرد: از رشد نرخ های اخیر محصولات فولادی زمانی خرید و فروش ها در لااقل ممکن است، میتوان اینگونه برداشت کرد که قسمت بسیاری از خرید و فروش ها این روزهای بازار آهن کشور مرتبط به محصولاتی است که از پیش در انبارهای بعضی آهنفروشان نگه داری شده است.
شکوری در ادامه به افزایش آمار مصرف ظاهری محصولات فولادی در گزارش اخیر انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز اشاره کرد و گفت: باید ادعا داشت رشد آمار مصرف ظاهری فولاد در امسال براساس گزارشی که انجمن فولاد ارائه داده است، متاثر از محصولات فولادی نگه داری شده و انبارشده است؛ به صورتی که بعضی فروشندگان آهن در سطح کشور محصولات فولادی را بیشتر از میزان فروش خود میخرند و بقیه فروششان را در انبارها نگه داری میکنند.
برچسبها: