به گزارش آهن آپ ، یکی از مسائل نوردکاران فولادی در مورد تعهدنامه فولاد این است که پایه نرخ ها در مجله متال بولتن را اساس نرخ های ایران مشخص کردند و بتازگی هم قیمت CIS را مدنظر قرار دادند. رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران ، با بیان اینکه هم اکنون پایه نرخ را برطبق کشورهای CIS در نظر گرفتهاند، گفت: ایران رتبه ۱۰ فولاد ساز را داشت و در سال نو با ۱۳ درصد افزایش تولید به رتبه ۹ دنیا رسیده است ؛ یعنی حجم تولید فولاد خام ایران از حیطه CIS بیشتر است. پس در این صورت چه علتی دارد که اساس نرخ را از یک مبنای نرخ گذاری خارجی بگذاریم آن هم در وضعیتی که در تحریم به سر میبریم.
وی هم چنین اضافه کرد که:۲۷ میلیون تن گنجایش تولید شمش، بیلت و بلوم در داخل وجود دارد و تخمین زده می شود احتیاج داخلی برابر ۱۶ میلیون تن باشد؛ یعنی ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن اضافی بر احتیاح داخلی شمش در کشور موجود است. ولی از اول سال تا حالا درخواست نوردکاران که ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شمش با محاسبه پرت و ضایعات بوده است محقق نشده است و کل شمشی که نوردکاران از بورس خریدهاند، ۲میلیون و ۵۰۰هزار تن بوده است و اندازه حجم عرضه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده است. این در صورتی است که شوربختانه بورس کالا با یک مهندسی، نرخ بالاتر از ۱۹۶ هزار تن فرآورده ها را در بورس نپذیرفته و از عرضه کالاهای طولانی در بورس خودداری کرده است ؛ این جریان باعث شد تا نامهای به معاونت معدنی وزارت صمت فرستاده شود.
این مقام صنفی با بیان اینکه بعضی ما را متهم به رانت میکنند، بیان کرد: ۹۲درصد نرخ نهایی ما تحت تأثیر مواد اولیه است؛ نوردکار امروز شمش را ۱۳ هزار تومان می خرد و مقطع ها را ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان میفروشد. حتی هفته قبل با وجود افزایش یافتن قیمت شمش، نوردکاران نرخ میلگرد را ۵/ ۲ درصد کم کردند . الباقی میان نرخ شمش به میلگرد در مدت یک ماه قبل پایین تر از ۳ درصد بوده درحالیکه این رقم حتی مخارج حمل ما را هم پوشش نمیدهد و زمانی که اعتراض میکنیم، میگویند برطبق شیوهنامه تازه فولاد است. احمد رضوینیک بیان کرد: براساس صورتهای مالی ارائه شده در بورس، نرخ تمام شده شمش در کشور در مدت ۶ ماه نخست سال، از ۳۸۰۰ تومان تا ۴۷۰۰ تومان بوده است.