اهمیت ندادن افزایش قیمت ها به نبود درخواست

توقع برای معین شدن جرین تغییرات قیمت ارز در کشور سبب شده است که بسیاری از بازارهای کالایی تحت تاثیر این موضوع در طول روزهای قبل با کسادی روبه رو شوند؛ ولی جریان رینگ معاملاتی فولاد بورس کالا تا میزانی در راه برعکس این جریان عمومی قراردارد. این جرریان به صورتی بود که چیزی تقریبا ۷۰ درصد شمش و ۶۲ درصد میلگرد فولادی که در رینگ هفته قبل عرضه شد، مورد خرید و فروش قرار گرفت، ولی پرکاران بازار آزاد مقاطع فولادی اعتقاددارند که جریان موجود در بازار آزاد با خرید و فروش های بورس کالا مختلف بوده و در این میان عدم درخواست مصرفی و سرمایه ای باعث شده این بازار روزهای بی جانی را سپری کند.
از طرفی دیگر خبر رقابت برای خرید سنگ آهن در خرید و فروش حراج باز بورس کالا موضوعی است که توانست تامیزانی موج مثبت خرید را روانه این بازار کند و همچنین برای ساعاتی توسعه را به بازار آزاد مقاطع فولادی بازگرداند. درطول هفته قبل، تولیدکنندگان شمش فولاد تقریبا ۱۴۵ هزارتن محصول را با قیمت پایه ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان در مقابل هر کیلوگرم در بورس کالا عرضه کردند که این عرضه با پیشواز خوبی از طرف خریداران روبه رو شد. به این گونه که صنایع تکمیلی این قسمت درخواستی معادل ۱۷۴ هزارتن را در این بازار به ثبت رساندند که در کل منتهی به خرید وفروش ۹۸ هزارتن شمش فولاد از این بازار با میانگین نرخ ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان گردید.
دو علت اصلی تغییرات قیمت فولاد در بازار داخلی، قیمت ارز و نرخ های جهانی می باشند؛ با این وجود که در طول روزهای اخیر، قیمت ارز در بازار داخلی پایداری نسبی داشت و حتی با تغییرات افتی همراه بود، می بایست دلیل این افزایش را در عامل دیگر اثرگذار بر بازار یعنی نرخ های جهانی بازرسی کرد.
رشد نرخ جهانی شمش وهمچنین مقاطع طویل فولادی بازار صادراتی این محصولات را تقویت می کند و از این جهت عرصه برای توسعه بازار شمش فولاد در داخل مهیا می شود. برطبق گزارش متال بولتن، قیمت بیلت صادراتی ایران از ۵۴۵ دلار در مقابل هرتن در روزهای انتهایی مارس به چیزی تقریبا ۵۷۵ دلار در هفته منتهی به ۹ آوریل رسیده است. همین موضوع علاوه بر اینکه به مفهوم رشد میل برای صادرات شمش فولاد است، موجی از رشد نرخ مقاطع طویل فولادی تولید داخل در بازارهای صادراتی را نیز به همراه دارد و به همین موضوع برای تولیدکنندگان مقاطع فولادی کشور سیگنالی مثبت حساب می شود.
با وجود اینکه عدم درخواست مصرفی و سرمایه ای قابل دقتی در بازار داخل، سبب شده که تولید مقاطع طویل فولادی سوددهی خوب نداشته باشد، ولی بهتر شدن شرایط صادراتی اشتیاقی برای ادامه یافتن تولید در این قسمت است. روز یکشنبه ۲۲ فروردین، رینگ حراج باز بورس کالا شاهد عرضه سنگ آهن دانه بندی و همچنین کلوخه بود که استقبالی که خریداران از این محصول داشتند سبب به وجود آمدن رقابت در بین نرخ آنها شد.
موضوع افزایش نرخ سنگ آهن در معاملات بورس کالا در مقایسه به قیمت پایه، این ذهنیت را در بین اهالی بازار به وجود آورده است که نرخ ها در خرید وفروش ها بقیه حلقه های زنجیره در روزهای آینده  رشد کند. به این گونه که با استناد بر گفته های پرکاران بازار آزاد همین خبر سبب تحریک بازار مقاطع طویل فولادی نیز شد. در خرید فروش های دیروز سه شنبه ۲۴ فروردین، نرخ پایه عرضه شمش فولاد با رشد ۳۰۰ تومانی در مقابل هر کیلوگرم همراه است؛ رشد قیمت پایه شمش فولاد در قیمت کل محصولات تولیدی این قسمت تاثیر گذار بوده است. از این جهت رشد نرخ مقاطع طویل فولادی با وجود عدم درخواست مصرفی در بازار آزاد حتمی خواهد بود.
 


منتشر شده در چهارشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ ۰۸:۵۲