درهفته قبل از تمام ۲۳۴ هزار تن عرضه مقاطع عرضه شده در بورس کالا فقط ۰/۳۳ درصد آن هم به نرخ پایه خرید و فروش شد و بیشتری از اصول فروش نرخ های خود را کم تر از کارخانههای نورد اعلام کردند.
در این وضعیت گویا سایه عوامل خارج از بورس کالا بر بیشتر افراد سنگینی میکند؛ بعضی پرکاران بازار اعتقاد دارند به دلیل تحریمهای این مدت آمریکا، صادرات برای فولادسازان سخت تر خواهد شد و اجبار به رشد عرضه در داخل میشوند؛ این مسئله هم به دلیل افت ساخت وساز و فعالیت های عمرانی از یک طرف و خروج درخواست سرمایهای از بازار فولاد از طرف دیگر، میتواند سبب پیشی گرفتن عرضه بر درخواست و افت نرخ ها شود.
از سوی دیگر، در صورت اجرایی شدن دستور وزیر صمت برای افت ۱۰ درصدی ضرایب CIS، در هفته جدید نرخ پایه بورس هم افت خواهد کرد؛ همین مسئله خریداران را برای خرید دو دل کرده است؛ اکنون خریدار در بازار به حداقل رسیده است و بنگاه داران با دادن تحفیفهای بسیاری تلاش بر رشد نقدینگی خود دارند.
این در صورتی است که کارخانجات نوردی که در هفتههای قبل و قبل از اجرای ضرایب تازه CIS شمش بلوم با نرخ کم تری خریداری کردهاند، این روزها حتی با نرخ کم تر از بورس کالا هم مشتری ندارند؛ البته آنها هفته گذشته بیشتر از ۶۰ هزار تن شمش هم با نرخ های پایه بیشتری خریداری کردند.
بر طبق نرخ های اعلامی روز قبل کارخانه نوردکاران فولادی، نرخ انواع میلگرد آجدار برخی با پایداری اما بیشتر با افت ۳۰ تا ۴۰۰ و حتی ۵۵۰ تومانی روبه رو شد ؛ محدوده نرخ میلگرد ۱۴ آجدار نیز در رنج ۱۲ هزار و ۸۰۰ تا ۱۴ هزار تومان قرار گرفت.
همچنین قیمت تیرآهن کیلویی نیز عمدتا پایدار و برخی با افت ۱۵۰ تومانی روبه رو شد و قیمت هر شاخه از تیرآهن ذوبی در سایزهای پرمصرف هم میان ۱۰ تا ۴۰ هزار تومان افت کرد . فروش نبشی و ناودانی هم در نیمی از اصول با نرخ ثابت و در نیمی دیگر با افت ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومانی نرخ انجام شد.
ولی اصول فروش محصولات حیطه لوله و پروفیل، پروفیل هر سه حالت رشد، پایداری و افت نرخ را نشان میداد؛ به روشی که بعضی اصول میان ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان رشد و بعضی دیگر میان صفر تا ۲۰۰ افت نرخ داشتهاند، گرچه فضای کلی حکم کننده بر این بازار همچنان همراه با افزایش ملایم نرخ هاست؛ محدوده نرخ پروفیل با ضخامت ۲ نیز در رنج ۲۳/۱ تا ۲۴ هزار تومان قرار گرفت.
برچسبها:میلگرد تیرآهن نبشی ناودانی لوله پروفیل