به گزارش آهن آپ، حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات کشور در ارتباط با نرخ آهن و فولاد بیان کرد: معلوم نیست که قبل از ۶۰ درصد از ۱۵ میلیون تن فولاد مصرفی با چه نرخی در داخل کشور در دسترس مردم قرار گرفته و همینطور نرخ گذاری ها بر چه اساسی و با چه سیستمی صورت گرفته است.
با اینکه قبل از یک ماه از شروع سال نو نگذشته است، ولی نرخ آهن، میلگرد و فولاد دوباره گران شده است. رئیس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات تهران بسته به روند رشدی نرخ آهن و فولاد اعلام نارضایتی کرد و در این مورد گفت: نرخ آهن و فولاد به شکل امری و بخش نامه ای تعیین شده است و این نرخ گذاری از طرف دولت و بدون اطلاع اتحادیه و پرکاران صنفی انجام گرفته است.
وی بر این موضوع تاکید کرد که شیوه های نرخ گذاری فرآورده های فولادی مورد تایید اتحادیه نیست و در این مورد اضافه کرد: سالیانه هزاران میلیارد تومان تراکنش و نقل و انتقال پولی فولاد انجام می شود و معلوم نشده است که این تراکنش ها از چه کانالی صورت می گیرد. بر طبق گفته های رئیس اتحادیه آهن و فولاد تهران، وزارت صمت برای نرخ گذاری آهن و فولاد جلساتی را شکل می دهد که این جلسات بدون حضور نماینده اصناف و همینطور نماینده پخش کننده تشکیل می شود.
بخش دولتی و نیمه دولتی هم مانع از کارکرد آشکار این حیطه شده و در این میان این سوال پیش می آید که نرخ هایی که در قسمت آهن و فولاد پخش می شود با چه پشتوانه منطقی و استدلال علمی انجام می شود ؟ در این بین چه کسی مصرف کننده بوده است و چه کسانی پخش کننده بوده اند و بورس، این محصول را به چه کسانی فروخته است؟
هم اکنون هر کیلو میلگرد در بازار ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان نرخ گذاری شده است و قیمت آهن هم در همین محدوده قرار گرفته است. روز قبل هم بعد از پخش شدن فایل صوتی ظریف، بعضی معتقدند که بازار ارز روندی افزایشی را تجربه خواهد کرد ولی در ساعاتی از روز نرخ دلار به ۲۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید و بسته به روز قبل خود ۳۰۰ تومان کاهش یافت.
در این میان برخی معتقدند که این فایل مخصوصاً از طرف روسیه طی هفته های آینده نمایان می شود و موجب ایجاد مشکلاتی خواهد شد. از سوی دیگر، بورس کالا نسبت به هفته قبل، قیمت پایه شمش در معاملات روز جاری را یک درصد افزایش داد و همین مسئله موجب شد قیمت ها در بازار آهن که در دو روز ابتدایی هفته با ثبات همراه بود، مجددا روی ریل صعودی قرار بگیرند.
برچسب ها:آهن آپ