طبق یررسی های بخش خبر آهن آپ ، هرچند توقع داشتیم که با وارد شدن ویروس کرونا، پی درپی دربازار آهن نظاره گر کاهش نرخ ها باشیم ولی بازار فقط با یک ایست کوتاه مدت در نرخ گذاری به رویه پیشین خود و تمایل به زیاد شدن نرخ برگشت. متخصصان دلیل شکست نخوردن نرخ ها در بازار داخلی را خلاف بازارهای جهانی که تأثیر گرفته از ویروس کرونا می باشد را بی ارتباط با تب و تاب تند خرید های پرشور نمی دانند که هرچند رشد نرخ ارز نیمایی هم به جریان رشد نرخ ها یاری کرده و هیجان خریداران بازار فولاد را آنچنان زیاد کرده است که این مدت همه از فقدان فراورده های فولادی مخصوصاً ورق فولادی و شمش فولادی پریشان هستند.
با این وضعیت خیلی از تحلیلگران بازار سرمایه براین باوورند آغاز زیاد شدن نرخ سهم های فولادی هم خیلی وقت است زده شده است. در وضعیتی که افزایش اقتصادی کشور منفی می باشد و ساخت و ساز مسکن، تولید خودرو،لوازم خانگی و... با وقفه ی بی سابقه ای گریبانگیر شده است، صحبت های زیاد شدن درخواست فولاد در بازار داخل نمی تواند حقیقی باشد. به نظر می رسد افزایش نرخ ها (در مورد تمامی کالاها و حتی بازار سهام) بیشتر برگرفته از بی ثباتی پولی و رشد میزان نقدینگی است. مردم در پی تبدیل سرمایه های ریالی خود به سهام، طلا ، کالاهای با دوام و... هستند تا از رشد نرخ های آینده ، سود ببرند و قسمتی از درخواست این روزهای بازار فولاد هم به خاطر همین است؛ از این رو زیاد شدن درخواست بازار فولاد را برگرفته از پیشرفت تولید و مصرف صنایع پایین دستی محاسبه نمی کنم.
به همین دلیل پیش بینی آینده بازار در شعاع شدت یافتن تحریم های مربوط به شرکت های فولادی در ماه ژانویه و قرار گرفتن چند شرکت فولادساز دیگر به فهرست تحریم ها خیلی سخت می باشد. از طرف دیگر مخارج زیاد صادرات برای شرکت ها هم قابل تحمل نبوده و همینطور در بعضی موارد هم مواد اولیه ای مانند سنگ آهن، الکترود گرافیتی و فروسیلیس هم مشکلاتی را برای فولادی ها بوجود آورده است. با این تسیرها نمی توان به افزایش سودآوری فولادی ها در ماه های آینده هم خیلی امیدوار بود.
برچسبها:آهن آپ فراورده های فولادی