محمدعلی رفیعی مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو بیان کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده با سازمان برنامه و بودجه، ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در سال ۱۴۰۱، هزار دستگاه در سال ۱۴۰۲ و هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۳ تولید و در اختیار فعالان معدنی قرار میگیرد.
وی با اشاره به تقاضای بازارهای منطقه برای خرید ماشین آلات معدنی ایرانی افزود: تقاضا برای خرید ماشین آلات معدنی در کشورهای همسایه زیاد و سوددهی آن بیشتر است، اما اولویت ما تامین نیاز داخلی است.
وی ادامه داد: سالانه، توان تامین ۲ هزار دستگاه از طریق تولید، بازسازی و واردات ماشین آلات معدنی در کشور وجود دارد و به دنبال آن بازسازی و نوسازی در معادن امکانپذیر خواهد بود. البته واردات ماشین آلات معدنی به این شکل است که عمده آنها عمر بالای ۱۰ سال دارند و بیشتر هم در اختیار معادن کوچک و متوسط قرار میگیرند که این هیچ کمکی به افزایش بهره وری در معادن نمیکند.
مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو به مشکلات بازسازی ناوگان نیز اشاره کرد و گفت: در بازسازی ناوگان معادن با سه مشکل عمده شامل نبود مکانیک باتجربه، کمبود قطعات یدکی اصلی و نداشتن ابزار و آموزش کافی مواجه هستیم و با وجود آنکه مراکز استانی برای تعمیرات ماشین آلات معدنی ایجاد شده است، اما به علت تعداد بالای ماشین آلات فرسوده، پاسخگوی نیاز معادن برای بازسازی نیست.