براساس شمارش پخش شده از وزارت بهداشت، به دنبال بالا رفتن آمار رسمی قربانیان کرونا در کشور، تعداد قربانیان آن تا روز قبل به 19 نفر رسید؛ از این جهت شنیده ها بیانگر آن است که همسایگان ایران از آن عراق و ترکیه مرزهای خود را به روی ایران بسته اند که با بودن تحریمهای شدید آمریکا، آسیب های بسیاری به دنبال محدود بودن رابطه های ایران با ترکیه و عراق که از کم ترین روزنههای امید اقتصاد کشور ما هستند، نتیجه گردد.
بسته شدن مرز ایران با عراق و ترکیه به عنوان بازارهای اصلی صادرات آهن، به دنبال پخش کرونا به اقتصاد کشورمان حتما آسیب خواهد زد. این محدودیتها ممکن است ماهها برقرار باشد و اقتصاد ایران را که بعد از ۱۸ ماه کسادی شدید متاثر از برگشت تحریمهای دوم دولت ترامپ در نوامبر سال ۲۰۱۸ علامت هایی از بهتر شدن آشکار کرده بود، در هم بکوبد. به دنبال برگشت ایران به فهرست سیاه گروه مخصوص اقدام مالی، ارزش پول ملی دوباره افت کرده است، از این جهت باید توجه کرد نگرانی از پخش کرونا و اثر آن بر اقتصاد ایران بر عدم پایداری بازارهای ارزی کشور کمک خواهد کرد و بهای تورم را که در حال افت بود،شدید خواهد شد.
به اتکا شمارش صندوق بینالمللی پول، بر خلاف فشردگی ۹.۵ درصدی اقتصاد ایران در سال قبل میلادی، متوسط صادرات ماهیانه به عراق تقریبا ۶۵۰ میلیون دلار و متوسط صادرات به ترکیه رسیده بر ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. مقدار مصرف نیز در یک سال قبل، با بودن تورم ۴۰ درصدی، از پایداری مطلوبی بهره مند بود اما بازاریان ایرانی، به آیین هر سال، روی توسعه فروش در پیشگاه نوروز حساب به خصوصی کرده بودند. حال این ویروس بهنوعی ایران را گوشه گیر کرده است که تحریمها نیز نتوانسته اند تا این میزان بر آن اثر بگذارند. با پخش ویروس کرونا، حتی درخواست برای قالیشویی، که قسمتی از سنت خانهتکانی قبل از نوروز است، افتی ۴۰ درصدی نمایش میدهد. چه برسد به صادرات آهن و بقیه تولیدات داخلی کشور!!!