از موارد گفته شده در آخرین کارگروه بازار محصولات فولادی مشخص شدن نرخهای پایه شمش فولادی بود که اعضا در پایان طرح بورس کالا را مخصوص قیمتگذاری بر اساس ۹۵ درصدی نرخهای صادراتی با حساب کردن ارز نیمایی مورد تایید قرار دادند. به زبان آسان تر آخرین نرخهای گفته شده شمش فولادی صادراتی (مثلا نرخهای اعلامی در نشریه متال بولتن) در آخر هر هفته (روز جمعه) و همچنین میانگین هفتگی نرخ ارز نیمایی بهعنوان دو فاکتور اصلی محسوب میشود و نتیجه ضرب این دو قیمت با حساب کردن ۵ درصد تخفیف بهعنوان نرخهای پایه در بورس کالای ایران قرار خواهد گرفت. این در صورتی است که باطل شدن قیمتهای پشت سرهم در بورس کالا از طرف وزارت صمت یا پذیرش نرخهایی گاهی ناگهانی و شگفت، وضعیت را به گونه ای جلو برده بود که شاید تداوم آن روش خرید و فروش دیگر مقدور نبود.
به گزارش آهن آپ ، دقت به اهمیت نرخ به دست آمده برای شمش فولاد در زنجیره تولید آهن آلات ساختمانی و همچنین تاثیر فنی و روانی آن بر نرخهای بقیه محصولات فولادی از رکنهای مهم این بازار می باشد که همین نرخ اساسی شمش فولادی برای بازار آهن بسیار تشنج ساز بوده است که با مرکزیت بورس کالا بر این مسئله نتیجه های تاثیر گذاری را میتوان به آشکار در تغییر قیمت در بازار آزاد مشاهده کرد. البته تغییر در روش قیمتگذاری رسمی از یک حقیقت دیگر نیز اثر گرفته و آن مصوبهای بود که به وزارت صمت مخصوص نرخگذاری اختیار تمام داده بود که این مصوبه نیز تا آخر سال ۹۸ معتبر بود.
سازمان بورس در ابلاغیه ای بیان کرد با دقت به اختیارات قانونی در بستر بازار سرمایه، زمان اجرای این دستورالعمل را بهصورت اختیاری تا پایان اردیبهشتماه تمدید میکند تا ازمانهای اجرایی از زمان لازم برای تمدید این دستورالعمل بهره مند باشند. این اختیار عمل اما تا آخر اردیبهشتماه نیز تمدید نشد، بنابراین رویکرد و اختیارات وزارت صمت از بار حقوقی لازم بهره مند نبود. جمع این موارد در کنار تغییر نرخها و آسیب بعضی از تولیدکنندگان آنهم بدون نتیجه مثبت برای مصرفکننده واقعی باعث شد تا فضا برای اجرای نقش بیشتر بورس کالا مهیا شود.
برچسبها:آهن آپ