در هفته قبل ، آن طور که دوراندیشی ها انجام گرفته بود، با اینکه نرخ محصولات صادراتی منطقه cis در گزارشات نشریه متال بولتن با افت همراه بود ولی خبری از افت دیگر عوامل اثر گذار بر بازار مثل قیمت دلار نبود و نبود درخواست باعث ادامه کسادی و حتی کاهش جزئی قیمت مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد شد ولی سوالی که در این میان مطرح می شود این است که کسادی فعلی حکم کننده بر بازار فولاد کشور تا چه موقعی ادامه دارد و چه موقعی به آخر می رسد؟
برای تحلیل تغییرات هفته قبل بازار آهن و همچنین دوراندیشی جریان احتمالی هفته های آینده آن ، در بین عوامل متفاوت اثر گذار بر بازار در مرحله اول قیمت ارز را بازرسی می کنیم؛ قیمت دلار در بازار آزاد بر عکس گفته های رییس جمهور درباره حدس افت قیمت ارز تا ۱۵ هزار تومان چند روزی جریان کاهشی داشت ولی در هفته قبل با ۴۹۰ تومان رشد همراه بود که با عدد ۲۳ هزار و ۷۴۰ تومان بسته شد.
در این بین نکته قابل توجه در مورد رویداد های هفته قبل بازار ارز این است که قیمت دلار نیما به دلار نقدی نزدیکتر شد به صورتی که متوسط سنجیده هفتگی قیمت حواله جات دلار در سامانه نیما در آخر هفته با یک هزار و ۱۷۱ تومان افت در مقایسه به هفته قبل به ۲۲ هزار و ۸۲۷ تومان رسید. در هفته قبل رشد عرضه صادرکنندگان در این بازار باعث شد قیمت دلار نیما افت کند که قطع یقین این افت اثر خود را روی نرخ های پایه محصولات فولادی در بورس کالا در این هفته نشان خواهد داد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید : نرخ میلگرد با ضریب ۷۰ درصد
در این میان ولی باید دقت داشت که آنتونی بلینکن، وزیر تازه امور خارجه آمریکا در ابتدای نشست خبری خود که در هفته قبل برگزار شد اعلام کرد برگشت کشورش به پیمان برجام درست نبوده و ایران باید چند قدم برداشته خود رو را به عقب بازگردد این رویه نشان می دهد در ماههای آینده ایران برای رسیدن به حقوقش کار سخت و دشواری در پیش دارد.
با دقت به دوراندیشی های انجام شده حدس افت بسیار قیمت دلار وجود ندارد و تا موقعی که بازار آهن کشور با درخواست همراه نشود امکان افزیش زیاد در نرخ ها وجود ندارد، به عبارت دیگر گویا دراین چند هفته ، هر هفته نرخ مقاطع تقریبا ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان تغییر داشته باشد.
نکته قابل توجه ولی این است که چشم پوشی از گفت و گوهای ارزی و البته موضوع عدم درخواست مصرفی در بازار آهن، در هفته قبل یکی از عوامل دیگر اثرگذار بر بازار فولاد کشور یعنی نرخ محصولات صادراتی منطقه CIS به عنوان مبنای تشخیص قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا، با سرعت تقریبا بسیاری افتی بود.