نرخ مقاطع فولادی به دنبال افت نرخ دلار افت یافت؛ در روز یکشنبه بعد از افت ۵۴۰ تومانی نرخ دلار در بازار آزاد و رسیدن به قیمت ۲۳ هزار و ۸۱۰ تومان، خبرها از افت نرخ ها در بازار آهن حکایت داشت. در صورتیکه دلار در بازار آزاد افت نرخ داشته است ولی با دلار نیمایی نه فقط همچنان فاصله دارد بلکه دلار نیمایی هم در این هفته رو به رشد بوده است. شایان ذکر است خبری از افت نرخ شمش و مقاطع در CIS نیست، بر این طبق باید دید فولادسازان چه نرخی را برای خرید و فروش های امروز در نظر می گیرند.
اگر چنانچه این نرخ ها ثابت یا افتی باشند، احتمالا جریان کاهشی بازار ادامه پیدا خواهد کرد و در حالتی که فولادسازان مثل هفته های قبل تاکید بر رشد نرخ شمش داشته باشند، دوباره شوکی به بازار وارد خواهد شد و ادامه جریان کاهشی در بازار متوقف خواهد شد.
در هر حالت در روز قبل شاهد افت نرخ میلگرد و ورود نرخ این محصول به کانال ۱۴ هزار تومان بودیم و در بیشتر اصول فروش میلگرد افت ۱۰۰ الی ۳۳۰ تومانی را شاهد بودیم؛ تعداد اندکی از کارخانجات نیز ثبات نرخ میلگرد را اعلام داشتند. کمترین نرخ میلگرد۱۴ را کارخانه امیرکبیر خزر روی نرخ ۱۴ هزار و ۸۲۰ تومان و بیشترین نرخ را کارخانه نورد فولاد گلستان روی نرخ ۱۵ هزار و۸۰۰ تومان اعلام کردند.
افت نرخ نبشی و نرخ ناودانی با شدت همراه بود و در رنج ۱۰۰ الی ۷۰۰ تومانی قرار داشت، همچنین لازم به گفتن است که بیشتر کارخانه های نبشی و ناودانی افت نرخ را لمس کردند و تعداد کمی نیز ثبات نرخ داشتند.
لازم به ذکر است در نرخ تیرآهن نیز در فروش به حالت کیلو افت نرخ ۱۰۰ و ۱۵۰ تومانی را لمس کرده و در فروش شاخه ای افت ۱۰ الی ۵۰ هزار تومانی را در شاخه های پر فروش داشتیم. در نرخ پروفیل جالب است که تنها سه شرکت اعلام نرخ داشته اند و سایر شرکت ها فروش را متوقف کردند. در بین نرخ های اعلامی افت ۱۰۰ و ۴۰۰ تومانی این محصول به چشم می خورد.
متاثر از اعلام نتایج انتخابات که مدت زمان بسیاری از آن نگذشته است و از طرف دیگر توقف مذاکرات وین، جو آرامی در بازار آهن حاکم شده است و باید دید که در روزهای آینده این جریان ادامه خواهد داشت یا دوباره شاهد سیر افزایشی نرخ ها خواهیم بود.