طبق بررسی های بخش خبر آهن آپ، چناچه نرخ شمش بیشتر از ۴۳۰۰ الی ۴۴۰۰ تومان باشد، دلیل تراشی سنجیده برای بخش نورد ندارد. ببه همین دلیل، می بایست مواظب بازی بالادستیها باشید.همانگونه که بارها در مورد ساختار کنونی مسلط بر بورس کالا، در مورد انتخاب قیمت پایه ارائه برش های بلند فولادی صحبت شده و رویه ی فعلی این ساختار تقریبا برای همه نمایان شده است.
معیار قیمت پایه ارائه میلگرد آجدار در بورس کالا، میانگین قیمت دادوستد شمش دو هفته گذشته در بورس کالا به اضافه ی ۷ درصد در نظر گرفته میشود.
سوالی که مدتهاست ذهن ما رامشغول کرده است و در مورد آن تحقیق میشود، موضوع جست وجو در مورد سقف قیمت رقابتی شمش در بورس کالاست و اینکه چنانکه بپذیریم که داد و ستدهای شمش در بورس به طور صادقانه انجام می گیرد، پیش روی این دادو ستدها تا کجا میخواهد باشد و سقف قیمت رقابتی نورد چقدر می تواند باشد.آن چیزی که در نظر اول عقلانی به چشم می خورد ، دقت و تمرکز بر بازار صادراتی کالای خروجی بخش نورد است، چرا که بازار داخلی در عمل با دقت به وضعیت حاضر نمیتواند دلیلی برای خرید شمش در این رنج نرخ ها داشتهباشد.به دلیل اینکه دانسته هایی را در مورد قیمت صادراتی میلگردآجدار در بعضی از بازارهای صادراتی بدست آوریم، با چند نفر از تاجرهایی که در این بازارچهها پرکار بوده، و به گونه ای نماینده رسمی بعضی از کارخانه های داخلی به حساب می آیند، گفتگو شدهاست.
در این مکالمه از قیمت صادراتی میلگرد آجدار و وضعیت صادرات آن سوالاتی شد.بیان شد که در بازار ترکیه به خاطر تعرفه وارداتی زیاد و موضوع تحریم، در عمل فروشی انجام نمی گیرد. بازار پاکستان هم تقریباً در تنگنای تحریم ها از آن تأثیر گرفته است. چند ماهی می باشد بازار عراق هم عملیاتی نیست. کلاً و در حال حاضر در بازار افغانستان نسبت به بقیه ی همسایگان راحت تر میتوان پرکار بود.هم اکنون قیمت فروش میلگرد آجدار ریالی به افغانستان حدود ۴۹۰۰ تومان است، اگر چه مسائل زیادی در این مورد بر سر راه ما وجود دارد که سبب میشوند در عمل فروش موفقی آمیزی نداشته نباشیم.میلگرد آجدار برای افغانستان را این ایام نزدیک ۴۰۰ دلار/تن اطلاع می دهیم، ولی عملاً ناچار هستیم ریالی بفروشیم. سپس برای عملی کردن ضمانت های ارز برگشت از صادراتی و گرفتن مجوز ناگزیر میشویم دلار را از بازار آزاد داخلی تأمین کنیم و به سیستم نیما تزریق کنیم. دلار را در بازار آزاد نزدیک ۱۳۵۰۰ تومان میخریم و به سیستم نیما ۱۱۵۰۰ تومانی واگذار می کنیم و این ۲ هزار تومان تفاوت حقیقتاً جزو مخارج ماست، که در قیمت تأثیرگذار صادراتی مؤثر می باشد .براساس شنیده ها، با دقت به اطلاعات بدست امده سرانجام به یک ارتباط معلومی میان قیمت شمش رقابتی در بورس کالا و قیمت صادراتی میلگرد آجداربه تشریح زیر میرسیم. اگر از مالیات ارزش افزوده در گردش صفر تا صد بازارهای صادراتی چشم پوشی کنیم. قیمت داد و ستد شمش در بورس کالا آخرین بار نزدیک ۴۳۰۰ تا ۴۳۵۰ تومان معامله شد. در نظر داشته باشید که قیمت صادراتی میلگرد آجدار بر اساس اعلام ها نزدیک ۴۰۰ دلار بر تن می باشد که با محاسبه دلار ۱۱۵۰۰ تومانی نیمایی نزدیک کیلویی ۴۶۰۰ تومان خواهد شد، ولی از آنجاییکه دلار ۱۳۵۰۰ تومانی صرافی هم در این دادو ستد تقریباً دخیل است و همچنین قیمت کرایه حمل به پایانههای مرزی هم لحاظ کنیم. بنابراین با قیمت نزدیک ۴۹۰۰ تومانی شنیده شده تا حدوداًجور در می آید. ولی ان چیزی که از این چرخه برای ما مهم است ، دقت به بازه قیمت صادراتی ۴۹۰۰ تومانی تا قیمت ۴۳۰۰ تومانی شمش است.از آنجاییکه نگهداری تفاوت نرخ تقریباً ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومانی یا در حقیقت این ۱۲ تا ۱۵ درصد ناخالص بخش نورد این قسمت بسیار مهم می باشد بنابراین به این سرانجام عقلانی می رسیم که توقع زیادتر برای خرید شمش از بورس کالا، بیشتر از این اعداد ۴۳۰۰ تا در نهایت ۴۴۰۰ تومان به نوعی خودکشی حساب می شود و فرآیند صادرات کالای نهایی در بازارچههای مرزی را برای بخش نورد آشفته خواهد کرد.گفتنی است که در مدت زمان چندسال قبل تجربه نشان داده که بازار داخلی، خیلی کم پذیرای قیمت صادراتی یا حتی بیشتر بوده، به جز در هنگام هیجانی و تغییرات بازار ارز که البته این مورد هم هرگز پایدار نبودهاست. به خاطر همین، بنظر میرسد که رعایت جهت ملاحظه در مورد تلاش در جوانب نرخ های فعلی ، بهترین و منطقی ترین تصمیم کنونی می باشد.
بنابراین برای نتیجهگیری نهایی، در صورتی که قیمت صادراتی میلگرد اجدار زیاد نشود و همینطور قیمت دلار نیمایی هم ثابت باشد؛ هماوردی برای خرید شمش بخش نورد بیشتر از ۴۳۰۰ الی ۴۴۰۰ تومان دلیل تراشی عقلانی برای تولیدکنندگان بزرگ این بخش نخواهد داشت و به چشم میخورد که شمش به حداکثر قیمت دادوستدی خود در بورس کالا نزدیک شدهباشد.
برچسبها:آهن آپ میلگرد آجدار