به گزارش آهن آپ ، با وجود مسائل کوچک و بزرگی که در راه تولید وجود دارد ، در سال کنونی تهیه مواد اولیه هم سبب بوجود آمدن مسائل جدی در این حیطه شده است و هم اکنون تولیدکنندگان صنعت فولاد برای تهیه مواد اولیه خود با مسائل و مشکلاتی روبرو هستند. در همین رابطه، معاون خرید شرکت فولاد مبارکه اصفهان، درمورد راه کارهای خارج شدن از مسائل تهیه مواد اولیه شرکت های فولادی می گوید: حجم سنگ آهن در کشور با کمبود روبرو است و استخراج و تولید آن باید با دقت و برنامه ریزی صورت گیرد تا شرکت های معدنی و فولادی قادر باشند به مسیر خود ادامه دهند؛ به همین دلیل در گام اول باید از سنگ آهن و بدنبال آن، مشتقات معدنی یعنی گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی استفاده درست و بهینه انجام شود .
رضا یزد خواستی بر این باور است سهمیه بندی می بایست در دیگر قسمت ها هم در نظر گرفته شود تا شرکت های فولادی اطمینان خاطر داشته باشند که مواد اولیه آنها در وقت مناسب تهیه خواهد شد تا بتوانند بدون درگیری ذهنی به تولید فرآورده های خود عمل کنند. تهیه کننده های مواد اولیه شرکت های فولادی هم گرفتار سردرگمی و بی نظمی شده اند که بر طبق آن، برای تهیه مواد اولیه مانند سنگ آهن، گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی که موردنیاز شرکت فولاد مبارکه است گرفتار دشواری شدند که امید است با کارها و تدبیر های وزارت صنعت، معدن وتجارت این مسئله نظم پیدا کند و مثل روند سابق، کار به صورت پایداری جلو می رود.
جدول سهمیه بندی سال قبل از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ارسال شد که طبق آن، شرکت های فولادی هریک سهمیه ای معلوم از کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی دریافت کردند که این کار سبب شد وضعیت متوازن و پایداری ایجاد شود که در تولید و صادرات سال ۹۹ نتیحه های آن را دیدیم ؛ لذا اینطور به نظر می رسد که در قدم اول این جدول سهمیه بندی می بایست دوام داشته باشد و برطبق روند قبل جلو برود زیرا این روال اثربخش بوده و در واقع بین شرکت های معدنی و شرکت های فولادی یک نوع تقسیم کار صورت گرفته است که باعث شده شرکت های فولادی به درجه ای برسند که هم تهیه کننده احتیاجات داخلی باشند و هم صادرات خوبی را رقم بزند تا بتواند جایگزین بخشی از صادرات نفت شود.
دررابطه با قیمت گذاری مواد اولیه در بورس کالا باید مطالعه کافی انجام شود تا بهترین تصمیم گرفته شود. در قدیم سیستمی موجود بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت برطبق آن نرخ فروش گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی را به کارخانه های فولادی ارسال می کرد؛ این سیستم تا سال کنونی هم اعمال می شد.
لذا اگر قرار باشد که قیمت گذاری در بورس کالا تعیین شود، باید سیاست نرخ گذاری کل فرآورده های چرخه فولاد مانند سنگ تا فرآورده های نهایی مورد مطالعه قرار گیرد و نتیجه ها و تاثیرات آن روی تولید و صادرات مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن در این مورد تصمیم گیری انجام شود. به هر حال می شود اینطور اعلام کرد که از طرف متخصصان این قسمت فعالیت تخصصی خوبی صوانجام شده و می شود با اطمینان به طرف پیاده سازی آن با پایین تنرین پیامدها جلو رفت.
لبرچسب ها: آهن آپ