به گزارش آهن آپ ، دومین روز از یازدهمین نشست چشمانداز صنعت فولاد و سنگآهن ایران با صحبتی تخصصی در مورد مهم ترین تشویش ها و مسائل صنعت فولاد و صنایع وابسته شکل گرفت که مقصود از تشکیل این همایش رسیدگی به نکات مثبت و منفی آیین نامه ها و قوانین گوناگون و نرخ گذاری امری فرآورده های فولادی و همینطور مسائل و دشواری های عرضه و فروش فرآورده های فولادی در بورس کالا با حضور پرکاران بخش های گوناگون چرخه آهن و فولاد و مدیران وزارت صمت و بورس کالا تشکیل شد.
در این جلسه از اصلی ترین کارها برای ساماندهی بازار بین پرکاران چرخه و پرهیز از ورود سرپرستان دولتی به قانونگذاری برای بازار فولاد و مشخص کردن نرخ در بازاری آشکار تاکید شد.
سیداحمد رضوی نیک، رئیس انجمن نوردکاران در این نشست به سابقه طولانی چرخه فولاد در کشور اشاره کرد و فرمود: چرخه فولاد در ایران سابقهای ۵۰ساله دارد و تلاش بخش های گوناگون این چرخه درمدت سالهای قبل چه در قسمت خصوصی و قسمت دولتی سبب شده تا امروز ایران در رتبه دهم تولید فولاد دنیا قرار گیرد و دلواپسی در حیطه اهیه سنگ آهن این چرخه هم در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد : از اصلی ترین دشواری های کنونی در چرخه فولاد کشور نبود مسئول در داخل این قسمت، مداخله های قسمت دولتی و محیا نکردن زیرساخت های مطلوب برای پیشرفت این صنعت در کشور است. در ۷ سال قبل، نظاره گر عوض شدن دست کم ۷ وزیر و سرپرست در وزات صمت بهعنوان مسئول قسمت آهن و فولاد کشور بودیم که همین مسئله سبب نابسامانی در این صنعت و دیگر قسمت های زیرمجموعه صنعت فولاد کشور شده است.
رضوی نیک بیان کرد : درمدت این سالها نظاره گر تأیید دستورالعملهای خلقالساعه و قوانینی برای چرخه فولاد بودیم که نه فقط این قوانین در یک سو نبودند که هریک دیگری را هم باطل میکرد.
رئیس انجمن نوردکاران در ادامه به گنجایش قسمت نورد کشور اشاره کرد و فرمود: با وجود این که گنجایش بخش نورد در کشور نزدیک ۳۰ میلیون تن است ولی حجم تولید در این قسمت حداکثر به ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن محصول در سال میرسد و صادرات این قسمت هم رقم تقریباً کمی است. در صورتی که با داشتن برنامه مطلوب و تشکیل و پویا سازی قسمت زیادتری از گنجایش بخش های نورد میتوان حجم صادرات این قسمت را نزدیک ۷ میلیون تن کالا هم رساند. ولی روند کارکرد ما در این چرخه و صادرات شمش سبب شده که محیط بر صادرات فرآورده های نوردی کشور تنگ شود.
هم اکنون عراق تعرفه ۱۰۰ دلاری روی مقطع های طویل فولادی ایران وضع کرده، در صورتی که چنین تعرفه ای برای تولیدکنندگان ترکیه وجود ندارد. این تعرفه نتیجه خامفروشی و ارزانفروشی شمش فولاد ایران است که سبب شده کشورهای اطراف ایران نوردکار شوند. درصورتی که در بعضی مقاطع، شمش فولاد با قیمتی گرانتر از نرخ جهانی در بازار داخل فروخته شده، همین کالا با نرخی تا ۱۰۰ دلار کمتر در اختیار خریداران کشورهای همسایه و حیطه خلیج فارس قرار گرفته است.
برچسب ها:آهن آپ