دگرگونی های فولاد در این سال ها

بازار فولاد

بر اساس گزارش آهن آپ ، تحول صنعت فولاد کشور در سال‌های گذشته برای کسی پنهان نیست. این صنعت در سال‌های گذشته موفق شده گنجایش تولید خود را به بالاتر از ۲۵ میلیون تن در فولاد خام و همینطور بالاتر از ۱۸ میلیون تن در فرآورده های فولادی برساند.
این دگرگونی های خوب، صنعت فولاد کشور را به رده دهم دنیا در تولید رسانده است؛ با این توصیفات به‌نظر می‌رسد صنعت فولاد کشور همواره از دو مسئله خام‌فروشی وسیع یا تولید کالاهای با ارزش افزوده کم و همینطور فساد برگرفته از نرخ گذاری از طرف دولت روبرو است. 
طبق آخرین اطلاعات منتشرشده از طرف انجمن تولیدکنندگان فولاد، در هفت‌ماهه اول سال کنونی، صنعت فولاد کشور با تولید نزدیک ۳۰ میلیون تن فولاد خام و فرآورده های فولادی در قیاس با سال قبل ۷ درصد و در قیاس  با دوره ذکر شده در سال ۹۳ نزدیک ۵۰ درصد افزایش داشته است. ولی موضوع نگران‌کننده افت ۱۷ درصدی صادرات و از آن سو رشد ۵۰ درصدی واردات در هفت‌ماهه اول سال کنونی است. 
به‌نظر می‌رسد آنچه جریان روبه افزایش صادرات کشور در صنعت فولاد را بعد از ۳ سال قطع کرده، نه تحریم‌های خارجی یا حتی کرونا، لاکن خودتحریمی داخلی بوده که با نرخ گذاری امری فرآورده های فولادی به جان آنها افتاده است. 
در این مورد سیدرضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد  می‌گوید نرخ گذاری امری فرآورده های فولادی و عرضه آن در بورس کالا یبب پخش رانت زیادی شد، زیرا همان فرآورده ها را در بازار آزاد با چندین هزار تومان تفاوت خریداری می‌کردند.
 این تفاوت نرخی که در بازار آزاد و بازار رسمی به‌وجود آمده، خود موردی برای پدید آمدن درخواست های دروغین، سرمایه‌ای یا حتی احتکار کننده ای بود که توان صادراتی کشور را کاهش داده است. این متخصص براین باور است دولت و وزارت صمت با مشخص کردن سقف نرخی  پایین‌تر از نرخ تعادلی بازار برای فرآورده های فولادی به تشکیل درخواست های سرمایه‌ای و همینطور رشد نرخ ها دست زده‌اند.  فولاد یکی از محصولات مهم و پراستفاده در هر کشور است که قادر است به خصوص به پیشرفت کشورهای درحال پیشرفت کمک بسیاری کند.

 

برچسب ها:آهن آپ


منتشر شده در پنج شنبه، ۱۳ آذر ۱۳۹۹ ۰۸:۵۸