رکورد باستانی میلگرد

بر اساس آخرین گزارش اعلام شده از بازار آهن، قیمت هر کیلوگرم میلگرد در بازار تهران به ۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسید که بیشترین افزایش نرخ در تاریخ این بازار را به ثبت رساند. تا قبل از این جریان های رشدی بازار با سرعت زیادی همراه بوده اما این دفعه افزایش آرام و ادامه دار قیمت ها را شاهد هستیم که جریانی تازه در این بازار محسوب میشود و به اعتقاد کارشناسان این جریان حدس ادامه افزایش قیمت را تایید می‌کند.
تصویب نشدن خرید و فروش شمش فولاد بورس کالا در روز یکشنبه ۲۵ خرداد اگرچه مانند شتابگیر رفتار کرد و بازدانده رشد تلاطمی و انفجار آتش‌فشان نرخ میلگرد شد، اما پرکاران بازار می‌گویند توقف درخواست، از پیش دشوار تر شده است. اکنون نرخ شمش و قیمت ارز بازیگر اصلی بازار میلگرد هستند و از آنجا که این روزها بازار شاهد افزایش قیمت دلار آزاد بوده توقف در بازار میلگرد ادامه پیدا نخواهد کرد؛ یعنی حدس ورود درخواست جدید به بازار را باید در نظر گرفت. نرخ ۷ هزار و ۲۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد خود یکی از رکوردهای نرخی در این سال‌ها محسوب میشود آن‌هم در وضعیتی که هفته‌های پیش، بازار نرخ هایی مشابه به این قیمت را تجربه کرده بود. 
آزمایشات نشان داده بازار فولاد به رکوردشکنی‌های نرخی زیاد خوش‌بین نیست و هرگاه رکورد نرخی جدیدی در بازار ابه وجود آمده، تغییر مرحله نرخی را نیز شاهد بوده‌ایم. البته روند نرخی فعلی با دوره‌های قبل مختلف است و اگر شاهد ادامه افزایش نرخ آزاد و نیمایی ارز باشیم، هیچ دور از انتظارنیست که نرخ ها باز هم رشد کند. عدم برابری بین عرضه و درخواست برای شمش در بورس کالا و ادامه افزایش درخواست این محصول مشخصه  مهم دیگری است که بازار محصولات پایین‌دستی فولادی را گرفتار تغییر قرار می‌دهد، صورتی که واحدهای تولید محصولات فولادی برای خودداری از رکود خطوط تولید به دلیل تامین نشدن مواد اولیه مجبور به رقابت بر سر قیمت شمش و بیشتر شدن نرخ این محصول هستند زیرا ضرر رکود فعالیت خطوط تولید به درجات بیشتر از خرید مواد اولیه گران است.

برچسبها:میلگرد

میلگرد


منتشر شده در شنبه، ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ ۰۹:۱۸