صف خرید میلگرد فولادی

صف خرید میلگرد فولادی
بر عکس ماه های ابتدایی سال 2020 که قیمت شمش و مقاطع فولادی در دنیا به دلیل محدودیت های اجرا شده برای کنترل شیوع کرونا کاهش یافت . بازار این محصولات در نقاط مختلف دنیا رو به افزایش است به صورتی که قیمت هر تن میلگرد صادراتی و داخلی چین به بیشترین مقدار ظرف 13 ماه اخیر یعنی پس از اگوست 2019 رسیده است. تمام شدن فصل بارندگی های موسمی در چین هواره علت افزایش مقدار فعالیت های سوخت و ساز در این کشور و افزایش درخواست برای فولاد در این کشور بود.
امسال تشویق کننده های دولت چین برای مقابله با تبعات اقتصادی کرونا بر میزان ساخت و ساز در این کشوراضافه کرد که همین مسئله سبب رشد درخواست برای فولاد در چین و در ادامه رشد قیمت این محصول شد.احتیاج چین به واردات حلقه های متفاوت زنجیره فولاد از سنگ آهن تا محصولات فولادی و حتی قراضه علت تحریک بازار این محصولات در بقیه کشور ها ی دنیا و رشد جهانی نرخ ها شده است.همزمانی این اتفاق با زمان اوج ساخت و ساز در چین به تقویت قیمت شمش و میلگرد در بازار های جهانی انجامید. به اعتقاد تحلیلگران بازار این جریان صعودی نرخ دست کم تا انتهای اکتبر که همچنان درخواست فصلی در چین بسیار است  ادامه پیدا میکند.
فولاد از جمله بازارهایی بود که بر اثر محدودیت های قرنطینه ای با کوچک شدن بازار مصرف مواجه شد. البته محدودیت های کرونایی فقط بر بازار درخواست فولاد تاثیر گذار نشد و در ادامه شاهد این تاثیرات بر قسمت تولید نیز بودیم به صورتیکه مقدار تولید فولاد دنیا در 7 ماه نخست امسال در مقابل مدتی شبیه گذشته  افت 5.3  داشت. افت تولید فولاد در زمان شیوع کرونا تاثیر پذیر از چند عامل بود.قرنطینه های عمومی در بسیاری از کشورهای دنیا افت تولید در قسمت های متفاوت از معدن تا محصول را به دنبال داشت. در ادامه اگر چه بسیاری از شرکت های دنیا فعالیت تولیدی خود رابا رعایت پروتوکل های بهداشتی از سر گرفتند ولی رعایت همین دستورالعمل ها علتی جهت افت تولید محصولات مانند فولاد بود . همچنین از آنجایی که افت درخواست برای فولاد سبب کاهش نرخاین محصولات نیز شده بود بیشتر کشور های تولید کننده فولاد در این وضعیت موافق افت سطح تولید برای به وجود آوردن تعادل و برابری در این بازار با هدف خودداری از افت بیشتر نرخ بودند اتفاقی که اجرایی شد و تا میزانی توانست این بازار را به تعادل برسانند.
صنعت ساخت و ساز به عنوان بزرگترین مصرف کننده فولاد دنیا در زمان کرونا و کسادی کم سابقه ای در کشورهای متفاوت مواجه شد. اعمال سختگیرانه محدودیت های قرنطینه ای در این کشور به سرعت بر بازار جهانی درخواست مانند فولاد تاثیر گذاشت و افت قیمت جهانی را به دنبال داشت. در ادامه از مقدار تولید فولاد در این کشور کم شد ولی بعد از زمان کمی در میان ماه مارس وضعیت چین به حالت عادی برگشت.اول از شدت قرنطینه در این کشور کم و به مرور زمان وضعیت به حالت عادی برگشت. با عادی شدن شرایط در چین دوباره ساخت و ساز در این کشور از سر گرفته شد. هر چند که در زمان کمی پس از عادی شدن وضعیت فصل باران های موسمی در چین شروع شد که این مسئله هر سال پس از بازار درخواست فولاد چین را متاثر قرار میدهد. همواره در فصل تابستان به دلیل باران های موسمی از مقدار درخواست فولاد در چین کم میشد و همین موضوع نیز کاهش قیمت فولاد به خصوص فولاد های ساختمانی را در پی داشت.  ولی در هفته‌های قبل و همزمان با شروع فصل باران‌های موسمی در چین، با وجودی که از مقدار درخواست داخلی در این کشور کمی کم شد اما بازار مقاطع شاهد افت زیادی در نرخ محصولات نبود؛ زیرا که تجارت کنندگان فولاد پیش‌بینی می‌کردند بعد از تمام شدن فصل باران‌های موسمی در چین بادقت به پشتیبانی های دولتی بازار مقاطع فولادی توسعه بیشتری گیرد، پیش‌بینی که درست از آب درآمد.

مصرف فولاد چین بیشتر از سال‌های گذشته
البته همواره بعد از تمام شدن فصل تابستان و باران‌های فصلی در چین مقدار ساخت‌وساز در این کشور در ماه‌های سپتامبر، اکتبر و نوامبر رشد پیدا می‌کند؛ زیرا فعالیت‌های ساخت‌وساز برای جبران زیانهای متاثر از سیل به بیشترین اندازه می‌رسد. از آنجایی که امسال دولت چین برای جبران زیانهای متاثر از شیوع کرونا تشویق کنندههای قابل‌قبولی برای تحرک صنایع ساخت‌وساز نیز درنظر گرفته، مقدار درخواست در این موقع رشد بیشتری در مقابل به دوره‌های مشابه در سال‌های گذشته خواهد داشت.  نتایج بررسی موسسات بین‌المللی و بازرسی جریان تولید و تجارت مقاطع فولادی در چین نمایش میدهد که اقدامات دولت چین برای تقویت بخش ساخت‌وساز نتیجه‌بخش بوده و بر همین طبق بر طبق پیش‌بینی تحلیلگران Fastmarkets مقدار مصرف میلگرد (پرمصرف‌ترین کالای فولادی) چین در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش حدود ۵ درصدی خواهد داشت.  دولت چین برای توسعه اقتصادی در این کشور اضافه بر پشتیبانی از ساخت‌وساز، تشویق کننده هایی را برای خودروسازان و تولیدکنندگان لوازم خانگی این کشور نیز در نظر گرفته که این مورد نیز اثر بسیاری در رشد درخواست در چین ظرف روزهای آینده خواهد داشت.

اگرچه بیشتر کشورهای دنیا همچنان درگیر‌ کنترل شیوع ویروس کرونا هستند اما چین به ‌سرعت به وضعیت عادی بازگشته و در این بین نیز توانسته از فرصت افتهای جهانی نرخها در عرصه انواع مواد اولیه برای افت مخارج خود به خوبی برخوردار شود. البته در ادامه رشد درخواست برای فولاد در چین و افزایش تولید فولاد در این کشور سبب رشد بهای مواد‌اولیه این صنعت مانندسنگ آهن و قراضه شد. همچنین این جریان رو به افزایش تقاضا برای محصولات فولادی توانست علت مثبتی برای تحریک بازار محصولات فولادی دنیا به ویژه شمش و مقاطع ساختمانی مانند میلگرد باشد.

نرخ میلگرد در شمال چین در روزهای انتهایی آگوست به ۵۳۰ دلار به ازای هر تن محصول رسید که این عدد در مقابل قیمت این محصول در انتهای ماه فوریه رشد ۴۸ دلاری داشت، به این ترتیب قیمت هر تن میلگرد در شمال چین ظرف مدت شش ماه با افزایش ۱۰ درصدی روبه‌رو شد.

این جریان رشدی نرخ در ماه سپتامبر نیز ادامه یافت به‌صورتی که نرخ هر تن میلگرد در ۴ سپتامبر در محدوده ۵۳۵ تا ۸/ ۵۳۹ دلار به ازای هر تن خرید و فروش شد.  بهای بیلت در شرق آسیا نیز در هفته قبل به ۴۴۵ دلار رسید که این عدد نیز در مقابل دست کم نرخ این محصول که در روزهای انتهایی آوریل شاهد آن بودیم رشد ۷۸ دلاری داشت و به این ترتیب قیمت بیلت در شرق آسیا ظرف مدت چهار ماه افزایش ۲۱ درصدی را تجربه کرد.  نرخ میلگرد صادراتی چین نیز در روزهای نخست سپتامبر به ۴۸۶ دلار رسید که این عدد بیشترین نرخ این محصول بعد از آگوست ۲۰۱۹ است.

رشد ۲/ ۳ درصدی تولید فولاد چین

باتوجه به رشد درخواست در عرصه انواع محصولات فولادی در چین میزان تولید فولاد این کشور نیز پس از زمان کمی که این کشور درگیر کنترل کرونا بود رشد یافت. برطبق اطلاعات نشر شده از طرف انجمن جهانی فولاد مقدار تولید فولاد چین از ماه مارس وارد مرحله صعودی شد، البته همچنان سطح تولید فولاد این کشور در این زمان در مقابل زمان  شبیه در سال گذشته کمتر بود ولی از آوریل مقدار ماهانه تولید فولاد این کشور در مقابل مدت شبیه سال گذشته خود بیشتر رفت. این جریان رشدی در ماه‌های بعد نیز تداوم یافت به‌صورتی که آمار تجمعی تولید فولاد چین ظرف زمان هفت ماه اول سال ۲۰۲۰ نیز از افزایشی ۲/ ۳ درصدی تولید در مقابل هفت ماه نخست سال ۲۰۱۹ حکایت دارد.  باوجود افزایش تولید فولاد در چین، همچنان مقدار درخواست در مقابل تولید بیشتر بوده و همین مسله نیز از طرفی عاملی برای تقویت قیمت شمش و مقاطع طویل فولادی در این کشور و از طرفی دیگر عاملی برای رشد جهانی نرخ این محصولات است زیراکه قسمتی از احتیاج چین به فولاد توسط واردات تامین می‌شود. در نتیجه افت تولید جهانی در عین رشد درخواست داخلی چین عرصه رشد قیمت جهانی شمش فولاد و مقاطع طویل فولادی در دنیا را مهیا کرده است.


منتشر شده در شنبه، ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ ۱۲:۴۳