ظرفیت عرضه فولاد در میدان خرید و فروش بورس کالا در انتهای روزهای تیر ماه از ارزش شایسته ای بهره مند بود زیرا اجبار تولیدکنندگان به رعایت این کف عرضه میتوان قیمت شمش را نیز مثل میلگرد وارد مسیر نزولی کند. افزایش عرضهها بهترین راه برای مدیریت و ارشاد بازار است؛ آن هم در وضعیتی که وزارت صمت اگر تمایل به مدیریت نرخها دارد شاید مطلوب ترین موقع را در اختیار داشته و در وضعیتی که آتشفشان قیمت ارز گویا تمایل به آسایش پیدا کرده، میتوان با افزایش عرضهها صورتی جذب کننده برای بازار فولاد کشید.
مقام وزارت صمت را میتوان در این وضعیت شاخص تر از صورت معمولی در نظر گرفت آنهم در وضعیتی که کنترل بازار بدون انتخاب کردن ضربان نرخ ها هنر بسیاری است که با افزایش عرضهها به آسانی در دسترس خواهد بود. این در صورتی است که نرخ های زیاد کنونی خود گیرایی دوبرابری برای رشد عرضههاست و توانایی کنترل بازار را خوب تر است از اکنون جدی گرفت. افزایش عرضه شمش از یک طرف میتواند بازار میلگرد را کنترل کند و از طرف دیگر با دقت به تاثیر آن بر بقیه بازارهای فولادی، روزهای خوب تری را برای تمامیت این بازار مهیا کند
با افزایش عرضهها شرایط سازمانهای نوردی نیز توسعه مییابد که در آخر سود تمام بازار فولاد را در بر دارد. در صورتی که هفته قبل میدان معاملاتی بورس کالا شاهد عرضههای قابل اهمیتی از شمش و میلگرد بود و توقع میرفت رشد عرضه بتواند بازار آزاد این محصولات را در این هفته پایدار بماند ولی افزایش قیمت ارز و تجربه دلار ۲۵ هزار تومانی در روز یکشنبه ۲۹ تیر ماه قسمت قابل اهمیتی از این تناسبات را به هم زد. در حقیقت رشد قیمت ارز و لب ریز شدن نقدینگی به بازار محصولات فولادی برای نگه داری دارایی علت مصرف در قسمت میلگرد، تیرآهن و حتی پروفیل را از بین برده است. در ادامه با مدیریت قیمت ارز در روز دوشنبه ۳۰ تیر و تجربه دلار ۲۳ هزار تومانی و حتی کمتر در بعضی از ساعتهای روز، بازار مقاطع طولانی فولادی را درگیر تغییر کرد و بازار به جریان کاهشی قیمت ارز عکس العمل نشان داد، بهگونهای که نرخ قسمت بسیاری از انواع میلگرد به کانال ۱۰ هزار تومان برگشت.
برچسبها: میلگرد تیرآهن