به گزارش آهن آپ ،در سال های گذشته بازار ورق فولادی که گریبانگیر مسائل زیادی مانند گرانی و افت عرضه و پنهان کردن آن از طرف دلال هایی در این بازار که به علت بهره مندی از سهمیههای غیرحقیقی در سیستم بهینیاب یا دریافت سهمیه از تولیدکنندگان بزرگ، انواع ورق فولادی را از بورس کالا یا درب کارخانجات میخرند و با سودهایی بزرگ در بازار آزاد به فروش میرسانند. با وجود دگرگونی های چندباره شیوه عرضه انواع ورق فولادی در بورس کالا و ارائه سهمیهای آن به بعضی تولیدکنندگان صنایع فولادی همچنان هم راه حل موثری برای مسائل این بازار گرفته نشده است.
قرار شده بود که با عملی شدن شیوهنامه تنظیم عرضه و درخواست چرهع فولاد تولیدکنندگان ورق همه کالاهایشان را برای عرضه داخلی به بورس کالا بیاورند، ولی همچنان هم با وجود رشد کم حجم عرضه انواع ورق نظاره گر آن هستیم که قسمت بزرگی از تولیدات این کالا در بازار آزاد به فروش میرسد و برطبق آمارهای انجمن فولاد و بورس کالا که در دیماه تنها ۴۹ درصد حجم کل تولید ورق فولادی کشور که صادر نشد، به بورس کالا آمد.
در کل با وجود سازگار شدن کم اوضاع بازار متشنج ورق در ماههای بعد از انجام شیوهنامه فولاد، همچنان هم تعداد بسیاری دلال در بازار ورق وجود دارد که پرکاران بازار آهن معنقدند که انحصار موجود در تولید و عرضه ورق به یاری این دلالان آمده است. به همین علت است که ظاهرا مسئولین وزارت صمت در پی افت تعرفه واردات ورق هستند تا شاید با تهیه قسمتی از احتیاج بازار از راه واردات، شرایط بازار ورق مقداری بهتر شود.
سیفالله امیری مدیرکل دفترصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت از تلاش های این وزارتخانه برای آزادسازی واردات انواع ورق فولادی اطلاع داد و فرمود: وزارت صمت در تلاش است تا با افت تعرفه واردات انواع ورق فولادی از ۲۶ به ۵ درصد، واردات این کالا را به علت احتیاج بازار و افت این کالا و کمک به متعادل سازی نرخ آن آزاد کند.
امیری در ادامه اضافه کرد: تعرفه واردات انواع ورق هم اکنون ۲۶ درصد است که با آزادسازی واردات، این تعرفه برطبق نامه ارسالی معاون امور صنایع وزرات صمت به ۵ درصد خواهد رسید که البته رقم نهایی این تعرفه بعد از موافقت نهایی سرپرستان گمرک ایران مشخص خواهد شد.
امیری بیان کرد: انواع ورق فولادی شامل افت تعرفه واردات خواهد شد و لذا در صورت به نتیجه رسیدن این مصوبه، تعرفه واردات همه انواع ورق گرم و سرد کمتر میشود تا هم احتیاج داخل تهیه شود و هم نرخ ها پایین بیاید. در صورت تصویب این تعرفه، واردات انواع ورق گان می رود از ائل سال آینده افت پیدا کند و تلاشها برای انجام این تصمیم در راستای مراجعه پیوسته پرکاران اقتصادی به وزارت صمت برای تهیه احتیاجشان به ورق است.
مدیرکل دفترصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت ضمن اندک دانستن تولیدات فولاد مبارکه برای تهیه احتیاج بازار داخلی به انواع ورق فولادی تاکید کرد: براساس گنجایش کارشناسی فولاد مبارکه اصفهان، کشور ما سالانه به ۱۳ میلیون تن ورق فولادی احتیاج دارد، ولی فولاد مبارکه و شرکتهای دیگر به اندازه مطلوب ورق تولید نمیکنند و نمیتوانند احتیاج داخل را به صورت کامل تهیه کنند. تولیدات ورق فولادی مبارکه بیشتر تک سایز است و همه لحتیاج داخل را پوشش نمیدهد. این در صورتی است که بازار کشور به شدت به ورقهای زیر ۵ میلیمتر احتیاج دارد و با دقت به فقدان شدید این نوع ورقها، تصمیم گرفته شده است که واردات آنها آزاد شود و به محض توافق گمرک ایران، این تصمیم عملی خواهد شد.