به گزارش آهن آپ سعید عسکرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران در ارتباط با پیامدهای رفتارهای غیرحرفه ای و توسعه روابط سیاسی در حیطه صنعت فولاد اخطار داد و همینطور اعلام کرد: دقت آنچنانی به طرح جامع فولاد نشده است و بر اساس بازخوردها و محیط روانی بوجود آمده بوسیله رسانه ها، در ارتباط با طریقه عرضه سنگ آهن، کنسانتره و گندله تصمیم گیری ها انجام می شود .
دبیر انجمن سنگ آهن ایران با دقت به عرضه سنگ آهن در بورس کالا، گفت: در بورس کالا و در بین فرآورده های بالادست چرخه آهن و فولاد، فقط سنگ آهن در این عرصه درخواست دارد اما در گندله با مازاد مواجه هستیم که گندله های تولیدی بدون مشتری باقی مانده اند و درخواست کنندگان با قیمت کمتری از تولیدکنندگان خرید می کنند.
سعید عسکرزاده با بیان اینکه بر اساس اطلاعات طرح جامع فولاد که هر سال بوسیله یک شرکت متخصص بیان می شود ، فرمود: هم اکنون ۱.۵ میلیون تن اضافی گندله موجود است، ولی با وجود فشارهای شرکت های فولادی، دولت صادرات اضافی گندله را قبول نمی کند ؛ ولی به زودی همین مسئله باعث خواهد شد تا با افت بسیار زیاد گندله در داخل کشور روبرو شویم، چراکه تولیدکنندگان این کالا انگیزه ای برای تولید گندله ندارند؛ که در این صورت با اتمام و فروش این ۱.۵ میلیون تن، دیگر گندلهای وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه اضافه کرد: طبیعی است که وقتی با اضافی عرضه روبرو باشیم و امکان عرضه کالا در بازارهای صادراتی هم از صنایع معدنی سلب شود، بخش های گندله و کنسانتره هم گنجایش تولید خود را افت داده و به زودی و احتمالا در خرداد ماه با افت شدید عرضه و در نتیجه رشد قابل توجه نرخ ها روبرو شویم.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران برنامه ریزی در مورد چرخه آهن و فولاد را مثل مدیریت پیاز و سیب زمینی دانست و اعلام کرد: گاهی نظاره گر آن بودیم که در طول یک سال با اضافی عرضه پیاز و کمبود سیبزمینی مواجه بوده ایم ، ولی سال بعد به شکل سینوسی برعکس این رویدادها اتفاق می افتد. این رویدادها به دلیل مداخله دولت رخ می دهد و بازار را گرفتار آشوب می کند. شرکتهای فولادی هم اکنون به خرید و فروش سنگ آهن در بورس کالا با ۲۰ درصد رشد بسته به نرخ اصلی معترض هستند.
سعید عسکرزاده بیان کرد: این در صورتی است که قیمت جهانی سنگ آهن بیشتر از دو برابر قیمت کنونی است و با رفتارهای پیش پا افتاده و بزرگنمایی مسائلی مثل خام فروشی، قیمت گذاری و با سروصدا های رسانه ای مسئله ای حل نمی شود و در آخر در بلند مدت به تمام چرخه صدمه وارد میشود؛ لذا فقط راه پیشرفت هم زمان و متوازن چرخه، دخالت نکردن دولت، اجازه صادرات به اضافی فرآورده های معدنی و در آخر مشخص کردن نرخ برطبق عرضه و درخواست با دقت به نرخ های جهانی است.
برچسب ها:آهن آپ