مشخصات پیچ و مهره
برای اینکه به مشخصات پیچ و مهره بپردازیم باید آنها را از 4 بخش قطر، طول، نوع کله و نوع دنده بررسی کنیم. بیشترین کاربرد پیچ برای نگهداری قطعات بوده و آن به عنوان یک نگه دارنده استفاده میشود. از این رو توجه به استحکام و قدرت پیچها باید مورد بررسی قرار گیرد. برای نمونه اگر قرار است از آنها در صنعت ساختمانی استفاده کنیم باید به میزان وزن و فشار سازهها توجه کنیم تا مبادا ساختمان ریزش کند.
مسئله بسیار مهم دیگر توجه به دمای مکانی است که قرار است پیچ و مهره را در آن بکار ببریم. برای نمونه صنعت پتروشیمی نیاز به پیچ و مهرههایی دارد که بتوانند در برابر تغییرات دما مقاومت کنند.
درجه بندی یا گریدبندی استحکام پیچها
پیچ و مهره از نظر درجهبندی به دو نوع ISO (بین المللی) و DIN (فرم صنعتی آلمانی) تقسیم میشود. برای بکارگیری پیچ و مهرهها حتما باید به استاندارد آن توجه کرد. اما این ابزار از نظر استحکام کششی نیز در سیستم کلاس متریک درجهبندی میشود.
مشخصات پیچ و مهره از نظر کلاس و گرید
پیچ و مهرهها معمولا از جنس آهن کم کربن که در کلاسهای 4.6 و 5.6 قرار دارند و همچنین از جنس آهن پرکربن در کلاس 8.8 تولید میشوند. برخی دیگر نیز برای مقاومت بیشتر در برابر دماهای بالا و پایین از استیل و تیتایوم ساخته میشوند. از نظر گرید نیز پیچ و مهرهها به سه گروه 2، 5 و 8 تقسیم میشوند.
استاندارد مهرههای متریک
در این بخش از مشخصات پیچ و مهره، اندازه قطر رزوه و داخل آن از اهمیت برخوردار است. به طور کلی از نظر استاندارد متریک به دو گروه دنده درشت و دنده ریز تقسیم میشوند. در نمونههای دنده درشت همانطور که از نامش پیداست عمق دنده و طول گام آن بیشتر است و همین امر باعث میشود تا سطح مقطع درگیری آن از نمونههای دندهریز بیشتر باشد.
اما پیچ و مهرههای دندهریز به دلیل ریز بودن با دقت بالاتری تولیده میشوند و همین امر میزان لقی آنها را نسبت به نمونههای دنده درشت کمتر کرده است.
مشخصات پیچ و مهره از نظر جنس
جنس پیچ یکی از مهمترین مشخصاتی است که در زمان سفارش پیچ و مهره باید به آن توجه کنیم. پیچ و مهرهها جنسهای مختلفی دارند که به عنوان مثال میتوان به جنسهای خشکه، فولادی، گالوانیزه، استیل 304 و 316 اشاره کرد که جزو پیچهای پرکاربرد در صنایع مختلف در ایران هستند. بنابراین برای واحد تولیدی خود باید به این مولفه توجه ویژای داشته باشید.
برچسب ها: آهن آپ