بر طبق گفته های یکی از پرکاران بازار سنگ آهن، در این حیطه با افت ۳۴ درصدی از مقدار سرمایه گذاری در معادن سنگ آهن ایران روبه رو هستیم که می تواند این مسئله بحران جدی را در قسمت معادن سنگ آهن ایران به وجود می آورد.
از طرفی دیگر ورود مجلس شورای اسلامی در خصوص با نرخ گذاری سنگ آهن و فولاد به مسئله های این حوزه کمک کرده است . اکنون آن که مشکل مهم تری که در این بین مطرح می شود آن است که افت صادرات مواد خام به چه میزان بر تولیدات صنعتی کشور اثر گذار بوده و صاحبان معادنی مانند سنگ آهن را با چه مسئله هایی مواجه کرده است. دیگر موضوع مهم این است که علت تامین نشدن منابع مالی معادن سنگ آهن در جریان صنعتی و تولیدی کشور چیست.
در خصوص با همین موضوع با قدیر قیافه، نایبرئیس کنفدراسیون صادرات ایران و فعال حیطه معدن گفت و گویی انجام گرفته که به آن میپردازیم. او با گفتن این که در طول این سالها قانون حل مانع ها تولید در احکام برنامه پیشرفت کشور تصویب شده که صادرات هر نوع محصول به علت مدیریت و کنترل بازار ممنوع است. همچنین در سال قبل محدودیتهایی در عرصه صادرات محصولات معدنی سنگ آهن گفته شد که مقام قانونی نداشت.
همچنین او ادامه داد در خصوص با معنی خام فروشی و خودداری از آن به علت محدودیت های صادراتی اعلام شده، سنگ آهن خام به کلوخه سنگ آهن گفته می شود وقتی کلوخه ها استخراج می شوند و با پالایش به سنگ آهن تبدیل می شوند که دیگر خام نبوده و از آن به عنوان مواد اولیه نیز می توان استفاده کرد. در نتیجه کلمه خام فروشی در این موضوع مفهومی ندارد.
در خصوص با افت صادرات سنگ آهن و اثر آن بر تولیدات صنعتی کشور نیز بیان کرد که بیشتر کارشناسان نه تنها در حیطه معدنی بلکه در کل قسمت ها معتقدند که بیشترین سهم ارزش افزوده باید در داخل کشور بماند و اگر توان جذب سنگ آهن بهعنوان مواد اولیه در کشور وجود دارد، باید صنایع کشور از آن بهره برداری کنند تا ارزش افزوده خوبی ایجاد شود.
در اخر نیز در خصوص با تکنیک رفع مسئله های معادن سنگ آهن، گفت: بعضی مسئولان با صحبت معادن و مواد معدنی مانند سنگآهن به روشی رفتار می کنند. فعالیت معدنی و قسمت معادن احتیاج به نگاه کارشناسی و دقیقی دارد. در عین حال همچنین غیرت عمومی نباید از طرف مسئولان دولتی هدف گرفته شود و با عبارتی مانند مردم احتیاج به میلگرد و تیرآهن دارند، جامعه را محرک نکنند زیرا مردم این روزها چه در جایگاه تولیدکننده و صاحب صنعت و چه در مقام دیگر اجتماعی احتیاج به پایداری اقتصادی برای ادامه فعالیت و زندگی دارند.
کل ارزان فروشیهایی که در قسمت فروش سنگ آهن به صنایع اتفاق می افتد ، داخل جیب مصرف کننده نرفته بلکه در دست دلالان و افرادی با رانتهای طلایی قرار میگیرد. این افراد هدف دارند تا اقدامی مانند ارز با این محصولات داشته و با دپو کردن محصولات فولادی در حال حفظ و رشد سرمایه در دست خود هستند. برای نمونه سنگآهن در تولید میلگرد و تیرآهن نیز اضافه بر فولاد استفاده میشود و این ارزشهای افزوده در تولیداتی مانند ساختمان سازی استفاده میشوند و با کم بودن قیمت سنگآهن خریداری شده از طرف صنایع، تولید این محصولات با مخارج کمتری همراه بوده و توقع میرود تا قیمت ملک نیز افت پیدا کند ولی در رفتار شاهد این رویداد نیستیم.
همچنین برای حل مشکلات معادن به خصوص معادن سنگ آهن احتیاج به نوسان روش عملکرد مسئولان و مقامات دارد تا با اتخاذ تصمیم گیریهای مطلوب و کارشناسانه تری برای حل مسئله ها و مصائب قسمت معدن، که یکی از مهمترین قسمت های اقتصاد کشوری است، قدم برداشته شود.
برچسبها: میلگرد تیرآهن