به گزارش آهن آپ ، صنعت فولاد و بکارگیری آن در رفاه و زندگی انسان ها در جوامع گوناگون اثرات مهمی داشته است و همینطور در اقتصاد کشورها هم وظیفه خیلی مهم و اساسی ایفا می کند و به یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی و صنعتی بودن کشورها، به دلیل موارد استفاده گسترده و عریض در حیطه های گوناگون صنعتی و دیگر بعدهای زندگی بشر، مبدل شده است.
گسترش صنایع فلزی در برنامه های پیشرفت اقتصادی کشورها از اهمیت خاصی بهره مند است و همینطور درخواست آن هم در جهان رو به افزایش است. به همین علت صنعت فولاد کشور یکی از صنایع مهم، استراتژیک و موثر بر اقتصاد کشور می باشد و به دلیل دارا بودن گنجایش های بالقوه و بالفعل خیلی زیاد، قادر است تامین کننده احتیاجات داخلی برای پیشرفت اقتصادی کشور در قسمت فولاد باشد و به دلیل دسترسی به آب های آزاد، انرژی ارزان و نیروی انسانی متخصص و همینطور وجود تقزیبی مواد اولیه در وضعیت حال حاضر قادر است تشکیل دهنده اقلام عمده صادرات محصولات غیرنفتی شود.
روند افزایشی کلی رشد تولید و مصرف فولاد در کشور در مدت این سال ها بیانگر شکوفاشدن این صنعت در کشور می باشد و با پیشرفت روز افزون صنعت فولاد، افزون بر اثرگذار بودن بر پیشرفت اقتصادی، باعث می شود صادرات و اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم در کشور رشد کند. با این حال این صنعت مهم واستراتژیک در چرخه تولید با چالش هایی روبرو است که از جمله این چالش های مهم مثل بخشی از صنایع دیگر در کشور، می توان به اقدام و دخالت دولت برای نرخ گذاری امری و هم ساماندهی بازار با ارسال بخشنامه ها و دستورالعمل ها و ایجاد محدودیت های گوناگون برای چرخه فولاد اشاره کرد.
کل سیاست های ساماندهی بازار دولت، نه فقط سودی برای مصرف کنندگان ندارد بلکه باعث می شود عملکرد بورس کالا که نرخ ها در آن براساس عرضه و درخواست و به شکل آزادانه مشخص می شود بی اثر واقع شود، افزون بر آن پیشرفت صنعت و بازارهای صادراتی هم به همین دلیل صدمه دیده است و باعث تشکیل رانت، فساد و پیشرفت واسطه گری در بازار محصول شده است. در این قسمت احتیاج به آزادسازی و تشخیص نرخ یوسیله سیستم بازار از راه بورس کالا در همه چرخه فولاد داریم تا به واسطه آن تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از آزادی انتخاب بهره مند شوند، مصرف کنندگان در پی زیادترن سود و تولیدکنندگان هم با قصد باقی ماندن در بازار با استفاده بهینه از منابع و خلاقیت و بهتر شدن کیفیت فرآورده های تولیدی و همینطور افت هزینه ها در پی رضایت مندی مصرف کنندگان هستند.
مخارج بالای تولید فولاد به دلیل ضعف در تکنولوژی و بهره مند نبودن از فناوری های روز دنیا و هم تولید فرآورده ها براساس روش ها و تکنولوژی های قدیمی از یک سو و گرفتن تصمیم های غیراقتصادی برای برطرف کردن مسائل بیکاری و گرفتن نیروی انسانی مازاد که قبل از نیاز بود و همینطور عدم تناسب نیروی انسانی بسته به گنجایش موردنیاز قسمت های تولیدی و پایین بودن بهره وری در این چرخه که باعث شده قیمت تمام شده فرآورده های تولیدی رشد کند و در صورت گرفتن مواد اولیه وحامل های انرژی با نرخ های جهانی، امکان رقابت با رقیب های خارجی در این چرخه برای بنگاه های تولیدی وجود نخواهد داشت، از دیگر چالش های تأثیر گذار چرخه فولاد می باشد.
به دلیل محدودیت های موجود برای سرمایه از خارج از کشور به علت تحریم های ظالمانه برضد کشور، تهیه منابع مالی بیشتر متوجه منابع سیستم بانکی می شود و همینطور به علت بالابودن قیمت های تامین مالی از منابع نظام بانکی و بازار سرمایه، یکی دیگر از دغدغه ها، تهیه منابع مالی برای تشکیل، تکمیل پیشرفت و سرمایه در گردش بنگاه های پرکار در این قسمت در کشور با درنظر داشتن وضغیت اقتصادی، محسوب می شود.
با درنظر داشتن سند دورنما و طرح های درحال اجرا، یکی از موضوعات و چالش های اصلی عدم تتکمیل نشدن کامل چرخه فولاد و عدم توزان مسلط بر چرخه تولید فولاد و محدودیت مواد اولیه در سال های آینده از جمله سنگ آهن و کنسانتره می باشد که سرمایه گذاری در پیشرفت فعالیت های اکتشاف و استخراج مواد معدنی، از جمله راه حل هایی است که می تواند بخشی از مسائل تهیه مواد اولیه در آینده را برطرف کند. همچنین لازم به ذکر است که مواد اولیه شرکت های تولیدی چرخه فولاد که با بنادر کشور نزدیکی زیادتری دارند را می شود از منبع های خارج کشور وارد کرد.
برچسب ها: آهن آپ