طبق بررسی بخش خبر آهن آپ، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران حمیدرضا غزنوی در نشستی بیان کرد: صنایع لوازم خانگی حداکثر۲۵ درصد ورق فولاد مورد نیازشان را از راه بورس کالا و ۷۵ درصد آن را از بازار آزاد تهیه میکنند. در این بین شرکت های تولیدی هستند که پروانه بهره برداری کسب کرده اند ولی تولیدشان به طور سالانه دیده نمی شود در حالی که اگر سامانه معلومی برای نظارت این شرکت ها راه اندازی می شد تا تولید نهایی آنها ریدگی شود ، خیلی از این تولیدی ها از زنجیره دریافت کالا و محصول از بورس کالا حذف می شدند که شوربختانه این کار برنامه ریزی نشده است.در مورد این مسئله مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت،معدن و تجارت کیوان گردان بیان کرد که اطلاعات تمام بخش های تولیدی کشور با جزئیات رسیدگی می شود و طرحی از دو ماه قبل شروع شده که سهمیهها و حجم دریافتی آنها بررسی و میزان خرید و تولید آنها مطابقت داده میشود که یکی ازاین برنامههای اصلی انجام شده، انصاف در توزیع ورقهای فولادی بین تمام تولید کنندگان است. سید جواد جهرمی مدیر نظارت بر بازار بورس کالا هم فرمود با دقت به اینکه دو سال از کار سامانه «بهین یاب» میگذرد، این سامانه در این دوره با مسئله روبرو بوده و به خوبی کار نکرده است؛ بدین جهت تولید کنندگان مجبور به تهیه مواد مورد نیاز خود از خارج از بورس شدند.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه طهمورث جوانبخت هم اضافه کرد: عرضه ها دقیقاً براساس برنامه ریزی بورس کالا انجام می شود. هر دو هفته یک بار کالاهای گرم و ۲۰ درصد ورق سرد عرضه خصوصی می شوند و ۸۰ درصد آن با صنایع راهبردی، مچینگ میشود.
معاون قضایی دادستان کل کشور، سعید عمرانی هم اذعان کرد: چه پذیرای بورس کالا به عنوان سازمان آشکار سازی و اقتصادی باشیم یا نباشیم، یکی از مسائل ما در حیطه فولاد این است که عرضه حقیقی در بورس صورت نمی گیرد و این باعث شده که تولیدکنندگان مواد اولیه خود را ازبازارآزاد تهیه کنند.