نظارت قسمت درخواست از طریق مدیریت بازار

بر طبق گزارش تحلیل گران آهن آپ درباره شرایط بازار آهن، در صورتیکه افزایش مداوم قیمت ارز به رشد نرخ شمش و مقطع های فولادی در بورس و بازار آزاد منتهی شده، سازمان های دولتی هدف دارند با تمرکز بر کفه عرضه، بازار را برابر کنند، ولی از آنجا که افزایش قیمت ارز در طی ماه‌ های اخیر درخواست غیر حقیقی در میدان بورس ‌کالا را نیز رشد داده، تمرکز بر مدیریت قسمت درخواست نیز علت اصلی در مدیریت بازار محسوب می‌ شود و نباید از آن بی خبر شد.

از این جهت در این بین نظارت دوباره سهمیه‌ های بهین‌ یاب و آوردن تمام خرید و فروش هر قسمت به میدان بورس به‌ جای عرضه هماهنگی در عین رشد عرضه، می ‌تواند تاکتیکی برای نظارت بازار باشد. فرام کردن عرضه ‌ها در بورس کالا در کنار نظارت و پایش و پالایش درخواست در چارچوب سامانه بهین ‌یاب و موارد جانبی تجربه‌ ای است که در بازار محصولات پتروشیمی آزمایش شده و بعد از موثر بودن، در حال تجربه دوباره آن در بازار آهن و فولاد هستیم.

 از این جهت  نباید از این نکته نیز بی خبر شد که افزایش قیمت آهن و فولاد، تابعی از شرایط اقتصاد بوده و با دقت به ارز نیمایی ۲۱ هزار تومانی، برگشت به قیمت‌های چند ماه قبل در عرصه شمش و محصولات فولادی فقط خوش خیالی است. کمیته مدیریت بازار، درباره برنامه وزارتخانه برای عرضه تمام فولاد تولیدی در بورس گفت: میزان کف عرضه هر یک از تولید کنندگان فولاد در جلسه‌ ای میان نماینده ستاد تنظیم بازار، وزارت صنعت، معدن و تجارت و تولید کننده تعیین می‌شود و هر تولید کننده‌ ای ملزم به رعایت کف این عرضه نیز می باشد.

 مقدار کف عرضه تمام‌ شده، وابسته به محصول مختلف بوده و در بعضی کالاها شاهد الزام عرضه ۶۰ درصد کل در میدان بورس خواهیم بود، در بعضی موارد نیز مقدار کف عرضه طبق ۹۰ درصد درخواست بورس مشخص می‌شود ولی از آنجا که گاهی تولید کنندگان مقدار کف عرضه مشخص شده را عقلانی نمی‌دانند، کف مشخص شده برای عرضه را رعایت نمی‌کنند.
برچسبها:آهن آپ 


منتشر شده در دوشنبه، ۰۷ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۰۲