هیجان در بازار فولاد

طبق گزارش آهن آپ ، رئیس انجمن نوردکاران فرمود: فولادسازان از یارانه‌های انرژی سود می‌ برند ولی مواد اولیه تولیدی خود را با نرخ خیلی بیشتر از معیارهای عقلانی و استاندارد جهانی به تولیدکننده داخلی می فروشند. احمد رضوی نیک در باره حاشیه های اخیر نرخ گذاری فولاد، بیان کرد : اگر زاویه های مخفی و آشکار ماجرا معلوم نشود، تصویر واضحی از تصمیم وزارت صمت نشان داده  نمی‌شود و قضاوت‌های غلط و نابه‌جا عرضه می‌شود.

رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران آشکارا بیان کرد: رفتار اخیر بورس کالا بیان می کند  این نهاد از هیچ مصوبه و شیوه‌ نامه‌ای که از طرف وزارت صمت به عنوان نهاد بالاسری که در حهت منافع عمومی در وضعیت دشوار تحریمی تصمیم هایی را می بایست یگیرد ، اطاعت نمی‌کند و وزارت صمت را مرجع و سرپرست خود نمی‌داند.

وی اضافه کرد : موضوع بر سر پشتیبانی از مداخله دولت در نرخ گذاری ها نیست و قطعاً نوردکاران فولادی به عنوان تولیدکنندگان قسمت خصوصی چنین عملکرد و موضعی را به شکل بدیهی اساساً در تناقض با اصول اولیه اقتصاد و بازار می‌دانند؛ ولی مشکل اصلی مووع اینجاست که بورس کالا در درجه یک شرکت تجاری به طور کامل خصوصی با پیروی از دو ضلعی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و فولادسازان وضعیتی  را بوجود آورده که خود در نرخ گذاری  ها مداخله می‌کند و این در صورتی است که در آخر هم همه چیز به سود فولادسازان (قسمت بالادست چرخه فولاد) خاتمه می باید.

وی تاکید کرد: در وضعیت فعلی سه نفر از اعضای هیأت مدیره بورس کالای ایران از فولادسازان (فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ذوب آهن) و ترکیب اصلی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (که بر طبق نامه اتاق بازرگانی با تذکر در لزوم ویرایش  اساسنامه در ۱۷ ماه قبل مواجه  شده‌اند) فولادساز هستند. این در صورتی است که عمل بورس کالای ایران فقط در جهت تهیه منافع قسمتی از صنعت فولاد (قسمت بالادست) است.

رضوی نیک با اشاره به اینکه درهیچ جای بخش نامه وزارت صمت به بورس کالای ایران موضوع بر سر نرخ گذاغری امری نیست،صراحتاً عنوان کرد: نرخ اصلی شمش فولادی بر طبق ۸۰ درصد نرخ پایه CIS برای نوردکار فولادی در داخل ۱۰۵ درصد خاتمه می یابد ؛ این به این  معناست که بر اساس این ارزیابی ، نرخ اصلی  شمش بر طبق مخارج حمل ‌ونقل دریای سیاه مشخص می‌شود و کرایه شمش صادراتی فولادسازان تا فوب دریای سیاه بیان می‌شود. به شکلی که نوردکار داخلی می بایست مخارح و کرایه حمل و نقل شمش فولاد ساز تا فوب دریای سیاه را بپردازد و این به این معنی است  که شمش در درب کارخانه فولادسازبا نرخ  مخارج حمل ‌ونقل تا فوب دریای سیاه به نوردکار داخلی فروخته می‌شود.

 

برچسب ها:آهن آپ


منتشر شده در سه شنبه، ۲۳ دی ۱۳۹۹ ۰۹:۱۶