کارشناسان بر این اعتقادند سنگ آهن که دومین کومودیتی بزرگ پس از نفت از لحاظ وزن و همچنین ارزش و اهمیت می باشد، می تواند به عنوان یک شاخص اقتصادی در بازارهای جهانی نقشی داشته باشد و جای رقیب خود یعنی مس را بگیرد. زیرا که اهمیت به سرمایه گذاری در بازار این ماده اولیه فولادسازی در سطح دنیا بیشتر شده و از جهتی با چرخه های صنعتی و اقتصادی به خصوص چین که بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن نیز می باشد ارتباط دارد.
از طرفی دیگر، بعضی معتقدند سنگ آهن در رابطه نزدیک با چرخه های اقتصادی چین مانند تحریک کننده های اقتصادی و پیشرفت های زیربنایی آن است و احتمالا بتواند حتی بهتر از مس به عنوان یک شاخص اقتصادی کلان خود را نشان دهد. درسال ۲۰۲۰، اقتصاد چین در سطح جهان بهترین رویکرد را داشته و احتمالا موتور حرکت و افزایش اقتصادی دنیا باشد و سنگ آهن نیز نماینده این افزایش بوده است. اکنون نرخ سنگ آهن به بیشترین سطح در این ۷ سال رسیده که به علت محدودیت عرضه و افزایش تولید فولاد خام چین بوده است و همچنین در سطح دنیا نیز بسته های تحریک کننده اقتصادی دولت ها برای بهتر شدن اقتصادی بر پایه پیشرفت زیرساخت ها برای نجات از کسادی دوره پاندمی کرونا بوده است.
سال جاری سنگ آهن ۵۶ درصد افزایش نرخ داشته در صورتی که مس ۲۴ درصد افزایش نرخ داشته و بعضی اعتقاد دارند امسال سنگ آهن میان کومودیتی ها بهترین رویکرد را داشته است. از آنجایی که سال جاری رویکرد بازار سنگ آهن با پیشرفت های اقتصادی و رویکرد بقیه کومودیتی ها بیشتر هم سطح بوده، شاید بتواند یک شاخص اقتصاد کلان گردد. به گزارش آهن آپ، تنها در طول ۱۰ سال ، بازار سنگ آهن از بازاری نامشخص با قراردادهای سالانه به یک کالای مالی جهانی تبدیل شده است که به صورت منظم صفحه اول مطبوعات مالی را به همراه دارد. مس به صورت سنتی به عنوان فشارسنج سلامت اقتصادی جهان نقش داشته چون در پیشرفت و توسعه غرب بسیار کاربرد دارد، در صورتی که پیشرفت چین بیشتر با استفاده از میلگرد و بقیه محصولات فولادی و بر اساس زیرساخت ها بوده است ، از این جهت پیوستگی های قدرتمند آن با سنگ آهن مطرح است.
برچسبها:آهن آپ