آمار منتشر شده از تغییرات نرخی محصولات فولادی مانند میلگرد نشان دهنده آن است که هفته قبل برای اولین بار شاهد کسادی شکنی نرخ میلگرد فولادی بودیم؛ به این گونه که این محصول در بازار آزاد وارد کانال ۱۴ هزار تومان شد و تا انتهای هفته در همین کانال در تغییر بود. این تغییرات به شکلی بود که انتهای هفته ای که گذشت، هر کیلوگرم میلگرد فولادی سایز ۱۶ با قیمت ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان مورد خرید وفروش قرار گرفت. این در حالیست که همچنان کسادی بر بازار مقاطع طویل فولادی حاکم است. عواملی مانند سیگنال های مثبت ارزی با وجود افزایش نرخ شمش فولاد در رینگ معاملاتی بورس کالا را می توان علت رشد نرخ مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد آن هم در وضعیت کسادی در نظر گرفت.
در خرید و فروش های بازار فیزیکی بورس کالا، قیمت پایه شمش فولاد برای عرضه های روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه، عدد ۱۲ هزار و۱۰۰ تومان در نظر گرفته شد؛ قرار گرفتن در این کانال نرخی برای عرضه و مورد خرید و فروش قرار گرفتن شمش فولاد، تنها در دو عرضه که به هفته انتهایی دی ماه و هفته شروعین بهمن ماه سال قبل مرتبط می شود، اتفاق داده بود.
قرار گرفتن دوباره عرضه شمش فولاد در کانال ۱۲ هزارتومان سبب شد تا قیمت محصولات فولادی هم در بازار آزاد و هم در بورس کالا با افزایشی مثبتی روبه رو شود. در طول هفته قبل، فولادسازان چیزی تقریبا ۱۰۹ هزارتن شمش فولاد را برای رینگ معاملاتی بورس کالا روانه بازار کردند و از این عرضه ها از طرف خریداران استقبال خوبی هم انجام گرفت؛ به صورتی که برای مقدار عرضه در نظر گرفته شده، درخواستی برابر با ۱۹۷ هزارتن به ثبت رسید. در پایان آماری که منتشر شد بیانگر این بود که ۹۸ هزارتن شمش فولادی در این بازار به فروش رسید.
رینگ معاملاتی مقاطع طویل فولادی بورس کالا، در هفته قبل شاهد رونق دوباری بود؛ بدین گونه که برای ۹۷ هزارتن میلگرد عرضه شده در این بازار، با درخواستی تقریبا ۱۱۰ هزارتن روبه رو بودیم. در نتیجه این عرضه و درخواست نیز، مورد معامله قرار گرفتن ۵۶ هزارتن از این محصول در این بازار بود.
در این بین، اخبار منتشر شده از طرف بورس کالا مبنی بر اعمال نوسانات در روش تشخیص قیمت پایه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالا طبق دامنه تغییر مثبت و منفی ۳ درصد متوسط قیمت کشف شده قبلی را می توان به عنوان مهم ترین علت ایجاد توسعه در خرید و فروش های مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد و همچنین بازار فیزیکی بورس کالا حساب کرد.
در خصوص با اطلاعیه تازه بورس کالا، خریداران اعتقاد دارند که این آگهی در وضعیت کنونی بازار فولاد یعنی پر توسعه بودن آن در دنیا و همچنین کشورهای منطقه، می تواند منتهی به افزایش هفتگی نرخ پایه شمش فولاد شود. از این رو شتاب برای خریداری شمش می تواند به نفع نوردکار شود. از سوی دیگر، رشد هفتگی قیمت شمش فولاد می تواند سبب افزایش نرخ تمام شده محصول شود که این موضوع را می توان عامل تثبیت کننده نرخ محصول در کانال های تازه نرخی در نظر گرفت.
ریشه اصلی تشخیص قیمت در بازار داخل یعنی نرخ شمش و همچنین محصولات فولادی، در بازارهای دنیا با جریان متفاوتی مواجه شده است. این مسئله در صورتی است که شاهد فاصله گیری از اوج قیمت شمش و محصولات فولادی در چین هستیم؛ در بازارهای منطقه CIS همچنان شاهد جریان رو به افزایش این محصولات می باشیم و همین موضوع موج مثبتی برای تقویت نرخ ها در بازار داخل در مدت زمان کوتاهی می باشد. با وجود حرکت رو به عقب قیمت فولاد در چین، می توان توقع داشت که طی هفته های آینده این روند بر بقیه بازارهای دنیا تاثیرگذار واقع شود و جریان رشدی که ادامه یافته است را متوقف و یا حتی برعکس کند.
برچسبها: