کشش صنعت فولاد

صنعت قولادبه گزارش آهن آپ ، یک متخصص صنعت فولاد اصلی ترین عامل جذابیت و تمایل افراد خاص به معادن کشور را افزایش قیمت دلار و نرخ جهانی منابع معدنی دانست و تاکید کرد: در سال‌های گذشته از یک طرف با رشد قیمت  دلار، صادرات و فروش خیلی از منابع معدنی در بازار داخلی رواج گرفته است و از طرف دیگر، افزایش قیمت فلزات در بازارهای جهانی هم جذابیت معدن‌داری در این حیطه را هم خیلی افزایش داده است. 
ایران کشوری است که در قسمت معدن حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، ولی تصمیم‌های غلط سال‌های گذشته در این قسمت ثروت‌آفرین، سبب فرصت‌سوزی‌های زیادی در این حیطه شده است. هر چند که همه معادن کشور از لحاظ مالکیت جزو انفال عمومی حساب می‌شود، ولی براساس قوانین مصوب مجلس، افراد حقیقی در صورت کشف معادن تازه، می‌توانند آن را تثبیت کنند و به عنوان بهره‌بردار تلقی شوند و به این شکل، معدن از محدودیت دولت خارج خواهد شد. ولی با وجود این قانون ها، پرکاران حیطه معدن، این بخش را جزو گرفتارترین قسمت های اقتصاد ایران می‌دانند و اصرار دارند سپردن بعضی معادن سودده به افراد ویژه، حاصل ارتباطی است که این افراد برای گر فتن مجوزهای واگذاری دارند. در عین حال، خیلی از همین افراد پس از گرفتن امتیاز بهره ‌برداری، نه فقط کاری مفید در جهت تولید انجام نمی‌دهند، بلکه اکثراً در پی فروش امتیاز خود و رسیدن به درآمد نجومی از این راه هستند. 
محمدحسین بابالو، متخصص صنعت فولاد در این‌ مورد ضمن بیان فرآیند در اختیار گرفتن یک معدن از طرف افراد گوناکون گفت: هر فردی می‌تواند برای در اختیار گرفتن یک معدن از دولت مجوز کشف بگیرد و بعد از فرستادن پروانه کشف، برای او پروانه بهره‌ برداری ارسال می‌شود که فرد تقاضاکننده با این پروانه می‌تواند ۵ یا ۱۰ سال از آن معدن بهره‌برداری کند. هرچند در این بین امکان دارد افراد در حیطه مالکیت زمین‌های اطراف معادن با افراد حقیقی یا حقوقی گوناگونی به مسئله بربخورند و قبل از گرفتن پروانه بهره‌برداری، می بایست مسائل حقوقی موجود در این حیطه را رفع کنند.

 

برچسب ها:آهن آپ


منتشر شده در سه شنبه، ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ۰۹:۰۸