رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در خصوص با اثرات افزایش نقدینگی بر بازار فولاد گفت: در طول این سالیان ، افزایش نقدینگی بدون پشتوانه سبب شده تا شاهد زیان های بسیاری بر اقتصاد کشور باشیم. حمیدرضا رستگار، در ادامه گفت: فولاد کالایی مصرفی در نظر گرفته می شود ولی اکنون تبدیل به محصولی سرمایه ای شده است و از طریق چنین نوساناتی، برای خرید این محصول شاهد درخواست کاذب هستیم. همین موضوع علتی برای رشد نرخ این محصول خواهد شد.در چندین ماه قبل، شاهد نابسامانی های بسیاری در بازار آهن و فولاد بوده ایم و علت های بسیاری بر این هرج مرج اثر گذار بوده است که بارها از طرف پرکاران این صنعت در خصوص با آن ها اظهار نظر شده است.
او گفت: سرمایه های سرگردان و بدون پشتوانه ای که در کشور به وجود آمده است، هر چند وقت یکبار یکی از بازارها را هدف قرار می دهد و همین موضوع سبب رشد غیرقابل توقع نرخ ها در آن بازار می شود. همین وضعیت به وجود آورنده گرانی کاذب و هرج و مرج بازار می شود.
رستگار بر نقش دولت به عنوان متصدی اصلی اقتصاد کشور اصرار کرد و در این خصوص گفت: دولت مسئول چنین هرج و مرج هایی در بازار می باشد و می بایست برای بهبود وضعیت موجود تصمیمات مهمی اتخاذ کند. در غیر این صورت شرایط موجود سبب متضرر شدن مردم و همچنین پرکاران حقیقی بازار خواهد شد.
وضعیت بازار به صورتی است که روز قبل در شروع روز نرخ های اعلامی مقاطع متفاوت نشان دهنده ثبات بود ولی از ساعاتی از روز نرخ بعضی از آهن آلات از طرف تولیدکنندگان آنها با رشد اعلام و روانه بازار شد. در بازار ارز، قیمت دلار از کانال ۲۳ هزارتومان خارج شد و وارد کانال ۲۴ هزارتومان شد و در ساعاتی از روز قبل به قیمت ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. از طرف دیگر معاملات بورس کالا و رشد نرخ پایه شمش نیز در رشد نرخ ها در بازار آهن بی اثر نبوده است. البته لازم به گفتن است که جریان رشدی نرخ ها که در بازار آهن با آن روبه رو هستیم با درخواست موجود در بازار تناسبی ندارد.
شواهد بیانگر آن است که بازار در مقایسه به سیگنال های افت نرخ ها مانند تعدیل نرخ های جهانی بی دقت شده و به آن ها عکس العملی نشان نمی دهد و فقط در توقع پارامترهای رشد قیمت آهن آلات مانند افزایش قیمت ارز می باشد. از آن جایی که رشد قیمت پایه شمش را علتی برای رشد نرخ ها حساب می کنند، در نتیجه در صورتی که در خرید و فروش های روز سه شنبه بورس کالا، نرخ پایه شمش دوباره رشدی شود، باید در توقع ادامه افزایش نرخ ها باشیم.
با این تحلیل ها نرخ های اعلامی از طرف تولیدکننگان انواع آهن آلات نشان دهنده این است که روز قبل نرخ میلگرد در شروع روز از طرف بیشتر مبادی فروش این محصول بدون نوسان اعلام شد و در این بین بعضی هم با اجرای رشد ۵۰ الی ۲۰۰ تومانی فروش خود را به انتها رساندند؛ ولی لازم به گفتن است که بعضی بعد از بستن فروش خود اقدام به اعلام چندباره نرخ میلگرد کردند و به این طریق نرخ های خود را رشد دادند. بیشترین نرخ میلگرد آجدار ۱۴ با قیمت ۱۵ هزارتومان و کمترین قیمت ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شد.
نرخ نبشی و نرخ ناودانی نیز از طرف تولیدکنندگان این محصولات ثابت اعلام شد ولی بعضی هم به اعلام نرخ دوم اقدام کرده و محصولات خود را چیزی تقریبا ۵۰ الی ۱۰۰ تومان رشد دادند. در بازار تیرآهن نیز نرخ تیرآهن در قسمت کیلویی با پایداری روبه رو بود و در این میان یک شرکت در این قسمت با ۳ بار اعلام قیمت محصولات خود را ۳۵۰ تومان رشد داد و محصولات خود را روانه بازار کرد؛ در قسمت تیرآهن شاخه ای نیز به جز افت ۱۰ هزارتومانی یک محصول در شاخه های پر فروش، شاهد ثبات نرخ در بقیه سایزها بودیم.
نرخ قوطی و پروفیل نیز از طرف مبادی فروش این محصول بدون نوسان اعلام شد و در این میان بعضی هم ترجیح دادند نرخ محصولات خود را اعلام نکنند. بسیاری از علت های وضعیت کنونی موجود در بازار را ملتهب تر می کنند و سبب بی نظمی در بازار آهن می شوند؛ به این طریق نرخ روز آهن آلات نیز تحت اثر این عوامل، بازیچه قرار گرفته است.
برچسبها:میلگرد آجدار نبشی ناودانی تیرآهن پروفیل