گسستگی نرخ ورق

شرایط آشفته ورق در این چند روز باعث تالیف طرحی پیشنهادی برای ممنوعیت عرضه ورق در خارج از بورس و پیشنهاد آن  به وزیر صنعت، معدن و تجارت گشت. در این طرح هدف بر این است که از صفر تا صد محصول ورق مانند محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا عرضه شود البته صنایع پایین‌دستی مانند خودروسازان و تولید‌کنندگان لوله و پروفیل از این اصل محروم می باشند. بر اساس آمار دریافت شده مقدار تولید، مصرف و ‌صادرات ورق معلوم است و مقداری از آن در بورس‌کالا عرضه می‌شود نیز قابل شناسایی می باشد. اما بعضی واحد ها هم چنان از روش‌هایی غیر از بورس‌کالا شروع به فروش ورق می‌کنند که هرج و مرج هایبی را هم در بازار ورق ایجاد کرد. 

از همین‌جهت این طرح برای تنظیم بازار و روشن شدن بیشتر و مدیریت نرخها در بازار ورق مطرح شده است.بدین ترتیب فروش خارج از بورس‌کالا ممنوع و حکم محصول قاچاق دارد.

عرضه ورق در بورس‌کالا علاوه بر اینکه تمامی تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان این کالا مشخص می‌شوند، تمامی خریداران این محصول نیز شناسایی شده و به این ترتیب امکان نظارت محصولاتی که در داخل با باقیمانده تولید روبه رو هستند، بیشتر شده و در ادامه این پروسه، وزارتخانه می‌تواند برای صادرات آنها بهتر از قبل تصمیم بگیرد و هم چنین تولید‌کنندگان در صورت عرضه این ورق‌ها در بورس‌کالا و بدون خریدار ماندن آنها مشکلی برای صادرات ندارند؛ اگرچه اکنون برای عرضه در بورس و ثابت کردن اینکه محصولشان باقیمانده تولید داخل است باید هزینه‌هایی برای حضور در بورس‌کالا بپردازند که در این طرح زمینه سازی هایی   انجام شده که البته هنوز نهایی نشده و می‌تواند شامل نرخ گذاری در بورس‌کالا شود و فراگیر وضعیت عرضه در بورس‌کالا نشوند، چراکه بورس‌کالا برای عرضه محصولات ضمانت‌نامه‌هایی دریافت می‌کند که بعضی از آنها شرکت ها را وادار به هزینه‌هایی  می‌کنند و در این طرح فقط کشف نرخ در بورس پیشنهاد شده که نیاز به کارشناسی بیشتری دارد.

برچسبها:ورق  لوله پروفیل


منتشر شده در شنبه، ۱۴ دی ۱۳۹۸ ۰۹:۰۷