بازار آهن در هفته قبل با وجود کسادی ، اتدای هفته با افزایش ملایم نرخ ها همراه بود که اواسط هفته این افزایش به حداقل رسید و با افت قیمت دلار از روز دوشنبه بازار آهن دوباره به پایداری نرخی برگشت و همچنین به گونه محدود شاهد افت نرخ ها بودیم.
ولی می پردازیم به رنج نرخی انواع محصولات فولادی که میلگرد ۱۴ آجدار با رشد ۱۳۴ تومانی به ۱۲ هزار و ۷۳۵ تومان رسید و همچنین نرخ تیرآهن ۱۴ نیز با رشد ۱۶۶ تومان به ۱۳ هزار و ۴۳۳ تومان، همچنین متوسط نرخ نبشی با ۱۱۱ تومان رشد به ۱۳ هزار و ۲۳۱ تومان رسید. پروفیل ضخامت ۲ نیز با رشد ۳۵۹ تومانی به ۲۱ هزار و ۷۷۵ تومان ، شمش القایی نیز با رشد ۱۲۵ تومانی به ۱۱ هزار و ۳۷۰ تومان رسید.
و همچنین بورس کالا در هفته قبل با پیشواز خوبی مواجهشد که شمش با حساب کردن مالیات ۱۱ هزار و ۴۹۳ تومان نرخ گذاری شد و بر طبق خرید بیشتر از پنجاه درصد از حجم عرضه های شمش و مقاطع، در هفته اتی این محصولات با ضریب ۸۰ درصد CIS خرید وفروش خواهد شد.
در هفته قبل با چند داستان همراه بودیم که اصل آنها تحولات خارجی و اثر مستقیم آن بر بازار ارز بود. همچنان مسئولیت برگشت آمریکا به برجام معلوم نیست و بایدن با حضور در وزارت خارجه در خصوص با ایران بحثی نکرد. از طرف دیگر منابع خارجی از پیشنهاد تازه سمت اروپایی خبر می دهند که در مقابل امتیازات اقتصادی ایران به تعهدات خود در برجام برگردد.
در کل همچنان عکس العملی از طرف آمریکا برای برگشت به برجام نیست و همین مسئله می تواند باعث عکس العمل بازار سرمایه و بازار پول شود و اگر دلار به اثر از این تحولات دوباره جریان افزایشی به خود گیرد در بازار بار دیگر شاهد پایداری نسبی ورشد نرخ ها خواهیم بود. در این میان نرخ های جهانی فولاد و از جمله محصولات CIS جریان کاهشی را طی میکند و در روز قبل بیلت CIS با هشت دلار افت به ۵۳۸ دلار در هر تن رسید، با این حال تنها علتی که باعث رشد نرخ ها در بورس کالا می شود قیمت ارز است.
همچنین رئیس کل بانک مرکزی در هفته قبل در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد دلار به زیر۲۰ هزار تومان باز می گردد که این سخن با حقیقت های اقتصاد هماهنگی ندارد و این هفته معلوم می شود که آثار این مصاحبه ها در بازار کوتاه مدت است.
و در این میان احتمالا خریداران بازار بورس در روز چهارشنبه با در نظر گرفتن اینکه در این هفته نرخ دلار رشد می کند معاملات انجام دادند که این فرضیه در صورت افزایش دلار دراین هفته می تواند صحیح باشد ولی اگر قیمت ارز تحت خبرهای جدیدی از مناسبات خارجی ایران درجا بزند یا افتی شود بازار هم پایداری همراه با شیب ملایم افت نرخ ها را خواهد دید. ولی چیزی که اکنون می شود مشاهده کرد،دلار اصول افتی ندارد و هر جرقه ای می تواند بسیارآن را افزایشی کند.پس احتمال پایداری همراه با شیب ملایم افزایش، بیشترازافت نرخ ها است.