به گزارش آهن آپ ، وضعیت بازار جهانی فولاد اصلاً خوب نیست و به علت کم شدن فعالیتهای اقتصادیِ مربوط با تنش های کرونا، عرضه فولاد به شدت بر درخواست سبقت گرفته است؛ همچنین فشار تحریم ها و مخارج متاثر از انتقال ارز به کشور در وضعیت تحریم نیز به تنگ شدن صحنه بر این صنعت کمک کرده است.
نکته قابل اهمیت در این وضعیت این است که، صادرکنندگان فولاد با محدودیتها و قوانین منع کننده صادراتی نیز مواجه هستند و آنها باید برای صادرات محصولات فولادی، محموله به محموله از معاونت امور معدنی وزارت صمت اجازه بگیرند. در حقیقت نه تنها تسهیلات و قوانینی برای حفاظت از سهم بازار فولاد ایران در بازارهای جهانی، در طول شیوع کرونا درنظر گرفته نشده، بلکه محدودیتهای غیر منطقی قبلی نیز همچنان سر راه صادرکنندگان است.
جریان کاهشی بهای شمش نیز در نرخ گذاری آهن آلات مصرفی این روزهای بازار آهن بی اثر نبوده است، به صورتیکه برای عرضه روز ۲۴ فروردین در بورس کالا، وزارت صمت دوباره نرخ پایه شمش فولادی را کم کرد و آن را به عدد ۳۵۷۹ تومان در برابر هر کیلو رسانید که همین کار کارشناسان را به این فکر فرو داشت که اگر وزارت صمت میخواهد به فرمول افتی خود در نرخ گذاری این محصول هم چنان مقید بماند، باید نرخ شمش فولادی را این هفته با نرخ پایه ۳۸۴۷ تومان در برابر هر کیلو عرضه کند.
اینها همه علامت هایی از مغلوب نرخی هستند که بیشتر از قبل فولاد سازان را تحت فشار گذاشته اند. کسادی جهانی متاثر از شیوع کرونا، محدودیتها و قوانین منع کننده صادراتی و تحریمها را هم که در کنار این مغلوب نرخی در بازار داخل قرار دهیم، پازل فشارها به صنعت فولاد کشور کامل میشود. از این جهت دست کم تا ابتدای اردیبهشت ماه امسال نمی توان پایداری استواری در بازار آهن شاهد بود و این بازار هم چنان در آرامش به سمت آینده ای غیرواضح جلو می رود.