رشد چشمگیر تولید فولاد در ۴ دهه اخیر و شناخته شدن ایران به عنوان مرکز تولید فولاد خاورمیانه و کسب جایگاه دهم تولید فولاد خام دنیا، باعث افزایش تحریمها بر این صنعت شد. آمریکا طی ۴ سال اخیر، بیشترین تحریمهای تاریخ را بر این صنعت در ایران روا داشته است.
فولادسازان طی چند سال اخیر با وجود فشار تحریمهای خارجی، از داخل نیز تحت فشار تحریمها بودهاند و برخورد یک جانبهگرایی دولت علیه این صنعت باعث سلب فرصتهای متعدد صادراتی از این صنعت شد؛ فشار به تولیدکنندگان برای عرضه کالا با قیمتهای دستوری در بورس کالا، منع صادرات و افزایش قیمت حاملهای انرژی، مسأله تأمین برق و افزایش قیمت مواد اولیه از جمله مشکلات موجود بر سر راه تولید فولاد است که همه اینها ریشه در باور نادرست دولت قبل نسبت به فرآیند تولید فولاد و توسعه این بخش داشته است.
با وجود تمامی این مشکلات، صادرات فولاد با عبور از بحران کرونا، روند رو به رشد خود را طی میکند اما برای حفظ این شرایط لازم است محدودیتهای صادراتی دولت قبل در صنعت فولاد رفع شده تا فولادسازان راحتتر به صادرات و ارزآوری بپردازند.
با وجود تمامی مشکلات ذکر شده، در حال حاضر میزان تولید فولاد در کشور به ۴۲ میلیون تن رسیده و در سال قبل بیش از ۳۲ میلیون تن فولاد در کشور تولید شده و بر اساس برنامه جامع فولاد، این ظرفیت تا سال ۱۴۰۴ باید به ۵۵ میلیون تن برسد.