اصول خمکاری میلگرد چیست؟
تقریباً اصول خمکاری میلگرد در انواع روشها یکسان است و تنها تفاوت موجود در انتخاب ابزاری است که این کار را انجام میدهد. در خمکاری میلگرد ابتدا به یک نقطه خاص نیرو وارد میکنیم؛ بهنحویکه سطح بیرونی میلگرد تحت کشش و سطح داخلی آن تحت فشار قرار بگیرد. در واقع این کشش و فشار است که در نهایت منجر به خم شدن میلگرد میشود.
در نظر داشته باشید که خمکاری میلگردها باید با رعایت ضوابط ایمنی و استفاده از وسایل ایمنی مانند لباس کار، کفش کار، دستکش کار و کلاه ایمنی انجام شود.
نظارت بر خمکاری میلگرد بر عهده کیست؟
با توجه به قیمت میلگرد، انجام هر عملیاتی روی آن باید به نحوی باشد که آسیبی به این مقطع فولادی وارد نشود. به همین دلیل بعد از هر عملیاتی نیاز است که میلگردها توسط افراد متخصص و خبره بررسی شوند. پس از خمکاری میلگرد هم باید بازرسین خط، تمام میلگردها را ازلحاظ ترکخوردگی مورد ارزیابی قرار دهند.
روشهای خمکاری میلگرد
همانطور که گفته شد، انواع روشهای خمکاری میلگرد معمولاً به 2 صورت دستی و اتوماتیک انجام شده و قطر میلگرد تعیینکننده روش دقیق خمکاری است. در ادامه به معرفی هر یک از این روشها و زیرگروههای هر یک میپردازیم:
1. روش دستی خمکاری میلگرد
ابزار خمکاری دستی میلگرد که به نام «خم کن دستی» در بازار شناخته میشود، در واقع اهرمی دارد که کاربر با فشار بر این اهرم، سبب خم شدن میلگرد میشود. خم کن دستی میلگرد از اجزای زیر تشکیل شده است:
• میز خم کردن میلگرد
• صفحه خمکن میلگرد
• آچار میلگرد خمکن
ابزار اتوماتیک خمکاری میلگرد را میتوان برای میلگرد با هر ضخامتی به کار برد. تمام مراحل خمکاری در این روش توسط تجهیزات اتوماتیک صورت میگیرد و به همین دلیل عملیات خمکاری با دقت بالایی انجام خواهد شد.
• دستگاه خمکن پرتابل برقی
خم کن پرتابل برقی کاملاً شبیه به ابزاردستی خمکاری میلگرد عمل میکند. البته تمام فرایندهای مربوط به حرکت میز و آچار در این دستگاه بهصورت برقی انجام میشود. نوع پدالی این دستگاه از رایجترین خمکنهای برقی موجود در بازار است.
• دستگاه هیدرولیک خمکاری میلگرد
دستگاه هیدرولیک خمکاری میلگرد بیشتر برای خم کردن میلگردهایی با قطر بالا استفاده میشود. در این دستگاه یک بازوی هیدرولیکی نیرویی به میلگرد وارد کرده و آن را در جهت دلخواه و به مقدار معین خم میکند.
برچسب ها:آهن آپ